1. Stangnes Ungdomsskole vil tilrettelegge for praktisk tilnærming til kunnskap gjennom økt tverrfaglighet og samarbeid med yrkesfaglige programområder på videregående skole og med næringslivet.

2. Stangnes Ungdomsskole vil ha fokus på opplæring i de grunnleggende ferdighetene: uttrykke seg muntlig, uttrykke seg skriftlig, lese, regne og bruke digitale verktøy

3. Stangnes Ungdomsskole vil arbeide for et godt læringsmiljø gjennom gode relasjon mellom elev og lærer, god klasseledelse, relasjoner mellom elevene, bruk og håndhevelse av regler, forventninger til elevene og samarbeid mellom hjem og skole.

4. Stangnes Ungdomsskole vil arbeide aktivt for å fremme sosial kompetanse i opplæringen. Dette handler om at elevene lærer å aktivt dekke sine sosiale behov og nå sine mål gjennom empati, samarbeidsferdigheter, selvhevdelse, selvkontroll og ansvarlighet.

5. Stangnes Ungdomsskole vil ha fokus på vurdering for læring. Det betyr at det skal gis tilbakemeldinger til eleven som fremmer faglig utvikling. Elevene skal kjenne til hva som er målet med opplæringen og hva som blir vektlagt i vurderingen. Elevene skal også delta aktivt i vurderingen av eget arbeid.

6. Stangnes Ungdomsskole vil ha fokus på godt samarbeid mellom hjem og skole gjennom å legge tilrette for dialog, god informasjon og foreldremedvirkning. Foreldrene er en positiv ressurs for skolen!