Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
22. nov. 2020 kl. 09:36

KORONA: Her finner du all info og alle tiltak fra kommunen angående koronaviruset

Les alt på www.harstad.kommune.no/korona

Spesielle tiltak for Harstad

Spesielle tiltak og anbefalinger for Harstad akkurat nå:

12. november: 
Tilreisende til Harstad fra regioner hvor det er høyt smittetrykk, anbefales å teste seg for covid-19 ankomstdagen, eller dagen etter ankomst.
Denne anbefalingen gjelder i særlig grad de som har oppholdt seg over tid i regioner med høyt smittetrykk; for eksempel studenter, pendlere, de som har vært på kurs over flere dager og lignende.
Vi anbefaler at de som tester seg går i frivillig karantene inntil negativt prøvesvar foreligger.
PS! Dersom man har symptomer når man tester seg, skal man selvfølgelig være i karantene inntil prøvesvar foreligger. Vi vil forsterke dette budskapet når vi nærmer oss jul, slik at besøkende ikke bringer med seg smitte hjem til familie og venner. 

De nasjonale tiltakene  gjelder også i Harstad. Se alle de nasjonale tiltakene som gjelder fra 5. november. Vi nevner noen her:

Sosial kontakt

  • Anbefaling om at alle i de kommende ukene i størst mulig grad må holde seg hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker. (Nytt)
  • I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Hvis alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. To familier kan møtes selv om de har mange barn.
  • Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn fem gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter.
  • Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen. (Nytt)

Sammenkomster og arrangementer

  • Grense på inntil 20 personer på private sammenkomster på offentlige steder og i leide lokaler.
  • På andre typer arrangementer kan man være flere. Grensen er da inntil 50 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte seter og inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. 

Korona tall sammenkomstplakat_nasjonale_tiltak_05112020_16-9_9.webp

Under finner du tidligere saker knyttet til spesielle tiltak for Harstad: 

Smitteutbruddet er slått ned

Smitteutbruddet er slått ned. Vi beholder likevel en lokal anbefaling der vi ber tilreisende teste seg. Samtisig gjelder de nasjonale tiltakene. 

Nasjonale tall

Forlenger anbefalingene for Harstad

Frem til 14. november: Ingen nye positive tester siste døgn – for første gang på 12 dager. Det er gladmeldingen fra kommuneoverlegen og hans team. Likevel er ikke faren over. Derfor kommer det nye anbefalinger for de neste sju dagene.

COVID-19 smitte 6

Ti nye smittede - kommunen kommer med fem anbefalinger

For å få kontroll på det pågående smitteutbruddet i Harstad, kommer kommunen med fem tiltak for de neste sju dagene.  Vi håper byens innbyggere og besøkende er med på tiltakene, slik at vi sammen slår ned smitten som kan spre seg.

COVID-19 smitte  31okt (Stor)

Ingen lokale tiltak i Harstad utover de nasjonale

Det er kommet nye smittevernveiledere innen idrett, skole og barnehager. Harstad kommune følger de nasjonale tilrådningene, og har per 30. september ingen egne tiltak utover de nasjonale. 

Nå kan du låne bøker igjen

Fra mandag 27.04 kan du bestille og hente bøker, tidsskrifter, spill, musikk, noter, DVD og Blu-ray fra Harstad bibliotek.

 
biblioteket åpner
1 | 2 | 3