Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den kulturelle spaserstokken

Spaserstokklogo.jpgDen kulturelle spaserstokken (DKSS) er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. I Harstad Kommune administreres ordningen av kulturrådgiver, i tett samarbeid med representanter fra Helse og omsorg.

Tilbudet består blant annet av konserter og andre arrangementer og aktiviteter på byens sykehjem, omsorgsboliger og aktivitetssente og støtte til prosjekter eller arrangement som bidrar til økt kulturtilbud til byens eldre.

Kontakt:
Maren Aurebekk Tlf. 91 15 31 82

 

 

AKTUELT:

Langs route E6 med Chevrolet`n

Drosjebilen fra Indre-Troms har en myteomspunnet fortid som Midt-Troms Museum ønsker å formidle. Bilen har hatt en rolle i mange av livets situasjoner i sorg og glede, og i krig og flukt.

Bilde bilen

Foredrag fra Sør-Troms museum

Plakat foredrag om Anna Rogde.pub

 

Bilde av Anna Rogde.png

Plakat foredrag om Anna Rogde.pubPlakat foredrag om Anna Rogde.pub

I februar og mars 2019 besøker Sør-Troms museum flere sykehjem i Harstad kommune med foredragene om Anna Rogde og Byggingen av Tjeldsundbrua. 

Byggingen av Tjeldsundbrua

***

Kaptein Oddvar Eriksen mønstret på skonnerten «Anna Rogde» da han gikk av med pensjon, etter 45 års fartstid i Handelsflåten. I 10 år var han om bord på Anna Rogde som skipper, og var med henne på flere spennende seilaser. Noen av disse vil Oddvar dele med dere i både ord og bilder.

Innledningsvis får dere høre høydepunktene og se bilder fra den 150-år lange historien til skonnerten.

 

HAPPY FORTIES

25.september: Konsert på Sama aktivitetssenter kl 11:00 og på Kanebogen aktivitetssenter kl 12:45.

 

Happy Forties er en forestilling med musikk fra 30, 40 og 50-tallet, samt noen klassiske svisker i Jussi Björling-stil.  Musikk av Evert Taube, Jens Book Jensen, Charles Trenet, Irving Berlin og Johnny Bode. Det hele satt sammen til en liten teaterforestilling som handler om et søskenpar nordpå i etterkrigstida:

Pianisten Ann-Sofie får overraskende besøk av lillebror Ola Marius, tilbake etter flere år som sjømann. Gjennom sanger som Capri, En Herre i Frack og Fritjof och Carmencita  forteller lillebror om sitt liv og erfaring med damer rundt omkring i verden. Alle er spent på hvordan historien vil ende...

Happy Forties k - Foto Knut Godø

BLÅSER PÅ

I noen situasjoner og i perioder av livet har man ikke mulighet til å komme på konsert. Det ønsker Hærens musikkorps å gjøre noe med. De inviterer til konserter på alle sykehjem, aktivitetssenter, omsorgsboliger og sykehuset i Harstad og Kvæfjord i midten av september. Onsdag 12.09. og torsdag 13.09. spiller de på sykehjem/institusjoner i Harstad kommune, samt på UNN fredag 14.09.

Når du ikke kan komme til musikken, så kommer musikken til deg!

Se hele turnéplanen her med dato og klokkeslett for hvert enkelt spillested: Blåse på - turné turneplan.pdf

 

BLÅSER PÅ bilde

Dylan på nordnorsk

Festspillene i Nord-Norge setter opp en rekke konserter på eldreinstitusjoner i  kommunen, slik at byens eldre garde også skal få en smak av festspill.  

dylanpanordnorsk - skjært

Fra sigøynermusikk til lokale toner fra nord

Kulturskolelærerne og tindemusikantene Jostein Lillegård (fiolin) og Asle Fjell-Skardal (piano) fra Harstad Kulturskole, besøker eldreinstitusjoner i kommunen med et variert repertoar.

Jostein Asle pdf plakat-page-001

Nordnorske viser

Knut Iversen og Arne Dagsvik besøker byens eldreinstitusjoner med trekkspill og sang!

iversen dagsvik  med alle-page-001

FOTEFAR

Med rykende fersk plate i sekken, er Landsdelsmusikerne Fotefar på turné der de besøker flere kulturscener og noen eldreinstitusjoner i regionen.

Trym Ivar Bergsmo

Jenny Jenssen besøker byen

Den folkekjære, ettertraktede og bejublede Jenny Jenssen er invitert til Harstad av Kulturenheten! I slutten av april blir det konserter både hos Kanebogen Fritidsklubb Torsdagsklubben og for seniorer på Kanebogen Aktivitetssenter.

jenny jenssen plakat

Lego med Lofoten Ladies

Den kulturelle spaserstokken gleder seg over å by på legobygging for seniorer med Lofoten Ladies, på Kanebogen Aktivitetssenter og Stangnes sykehjem tirsdag 25. april!

Plakat Lego 3-page-001