Til stede: Anette Falch (FAU), Aase Henningsen (FAU), Lars Ihrstad (lærer), Eva Torgersen (lærer), Anne-Britt Axelsen (øvrig ansatt), Magne Johansen (rektor), Martine Martinesen (elevrådet), Iver Hætta-Jakobsen (elevrådet), Knut S. Henriksen(politisk representant).

 

Saksliste


1. Konstituering

Aase Henningsen – SU-leder

Lars Ihrstad – nestleder

Anne-Britt Axelsen – sekretær

SU – skolemiljøutvalg. Se informasjon om SU her:  Samarbeidsutvalget i skolen (SU) - Foreldreutvalget for grunnopplæringen (foreldreutvalgene.no)

2. Årshjul for SU/Møteplan

 

Fredag 28/1 0830

  • Uteområdet
  • regler-rutiner ungdomstrinnet/ ordensreglementet
  • HMS – elevenes arbeidsmiljø
  • Budsjett
  • Driftsplan 2022
  • Spørreundersøkelsen SEPU - gjennomgang av resultater

 

Fredag 1/4 0830

  • Uteområdet
  • Spørreundersøkelsen SEPU - tiltaksplan
  • Bemanning neste skoleår

Fredag 27/5 0830

  • Evaluering
  • Skoleutviklingsprosjekter - status

 

3. Hva jobber de ulike gruppene med?

 FAU har fulgt opp planen for uteområdet. Hva blir det budsjett til? Må noen planer kuttes for å få budsjettet til å strekke til? Neste FAU-møte skal dette vurderes. FAU er også opptatt av ungdomsmiljø og natteravner. Det er vanskelig å få foresatte til å engasjere seg. Eva tipser om at det er mulig å sette opp alle foresatte på én vakt i året når barnet deres begynner på ungdomsskolen. Det må være en plan om hvor foresatte skal møte og hvor de skal gå. Utstyr må være på fast plass, og flere foresatte blir satt opp på vakt samtidig.

Skolen har jobbet mye med fagfornyelsen og nye læreverk til skolen. Mye tid har også gått til å bygge sammen elever, grupper og aktiviteter etter strenge koronarestriksjoner med kohorter og avstand. I forhold til Covid-19 og sykefravær ser skolen at det er høgt fravær blant elevene, selv om det er lav smitte med korona, noe som skolen har fokus på.   

 

4. Nasjonale prøver 2021

xTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRbFMWao 1jnKDYNxTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRbFMWao 1jnKDYNxTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRbFMWao 1jnKDYNxTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRbFMWao 1jnKDYNxTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRbFMWao 1jnKDYNxTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRbFMWao 1jnKDYNxTpHsUVRrDmKdY 5i 01CscxRb 1ADou 9gCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAuuPChf 8DIfMaXELwjbwAAAAASUVORK 5CYII=

I 8. trinn lå elevene på trinnet 2 poeng bak nasjonalt snitt. På 9. trinn ligger de likt med nasjonalt snitt i lesing og 1 poeng foran i regning.

 

5. Status uteområdet

Vi få mer informasjon etter neste FAU møte, hvor de siste beskrivelser av området legges frem. Elevrådet vil bli invitert til dette møtet, som er 9. desember kl. 18:00 i auditoriet på skolen.

 

6. Ungdomsmiljøet

Det er mye avisskriverier hvor det står skrevet om ungdom som ruser seg, henger på bussene, o.l. Denne beskrivelsen passer ikke alle ungdommer, og det som hovedsakelig mangler er steder å møtes for ungdom. Det trengs nye innspill og tanker rundt dette. Fins det et lavterskeltilbud som ikke koster mye? Eks. bruk av skolen? Man kan ha arrangement på skolen som ikke gir profitt, slik at det ikke kommer i konflikt med gratisprinsippet. Kan FAU ta tak i dette? Det blir for stort å åpne for alle, men kanskje trinnvis? Eks. en gang pr måned. Dette tas opp i elevrådet også. Hva ønsker elevene?

 

7. Øvrige saker

Det finnes en Tik-tok konto for skolen (anonym konto), hvor elever «shipper» andre elever, bruker bilder av elever ulovlig o.l. Dette må tas opp i klassene og tas tak i med det samme. Det anbefales å anmelde om man oppdager at noen har brukt ditt bilde ulovlig.