REFERAT FAU møte Hagebyen skole

Tid: 23.11.20 kl18:00-19:30

Sted: Hagebyen skole, rom og inngang som angitt fra rektor.

Klasser representert: 8B og D, 9 A, B, C, 10 A og B. Tre forfall meldt.

 

Saksliste.

 

  1. Godkjenning av referat fra sist møte. OK.
  2. Status COVID. Rektor informerer. Gul status. Innskjerpede rutiner i forbindelse med siste utbrudd i Harstad Kommune
  3. Trafikksikkerhet. Vellykket refleksaksjon. Ungdommene bruker ikke ledige sitteplasser i bussen. Det gir åpenbare sikkerhetsutfordringer og må innskjerpes. Med at bare bakre inngang i bussen benyttes så snikes det med at elever uten busskort blir med og fyller opp bussene.
  4. Saker og foreldrerepresentanter SU-møte.  Beate Monsen informerer. SU møte gjennomført med deltagelse av alle unntatt politiker-representant. Rektor følger opp. Saker drøftet i SU: Nasjonale prøver, uteområdet, ungdomsmiljøet i byen. Neste møte i januar.
  5. Ungdomsmiljøet i byen. Ref oppslag HT og HKFU.  Beate informerte fra fellesmøte med politiet, ordfører og forebyggende enhet. Alle skoler i byen er involvert. Det oppfordres til deltagelse og etablering av Natteravn-tjeneste. Informasjon rundt evt oppstart Hagebyen vil komme. Relevante linker

            https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Vqg5LJ/den-andre-boelgen

            https://www.natteravnene.no

  1. Hagebyen skole 60 års jubileum. Forestilling  i kulturhuset 26/1 ikke mulig å gjennomføre av smittevernhensyn. Planlegges filminnspilling med visning i kinoen.
  2. Inneklima. Enkelte tilbakemeldinger fra elever på tung luft og hodepineplager. Rektor bekrefter at dette skyldtes defekt vifte som ble korrigert i høstferien og at avviket er lukket.
  3. Uteområdet. Status i saken, ansvar og arbeidsfordeling videre. RAI Det bevilges 7 millioner til uteområdet på 2021-budsjettet. Det er viktig at vi sikrer at mest mulig av midlene går til formålet. Rektor tar initiativ til møte primo desember for å avklare ansvar, utarbeide konkret plan og legge fremdriftsplan slik at arbeidet kan gjøres sommeren 2021. Brukerne vil bli involvert. Noen momenter i tilpassingen av arealene: Bilfri skolegård, sykkeparkering, adkomst bevegelseshemmede,vareleveranser og renovasjon. Det ønskes gode oppholdsarealer, f.eks amfi, tuftepark og god belysning.
  4. Itslearning. Oppfølgingssak fra tidligere. Status og erfaringer? Status quo.
  5. Eventuelt.

            a) Gode tilbakemeldinger fra temamøter for foreldrene. Det var godt oppmøte på møtene.

b) Rektor informerer om forbedret resultat på nasjonale prøver i lesing og regning
FAU ber om at det ved skolestart orienteres om skolens satsing på arbeid med grunnleggende ferdigheter i lesing og regning.

            c) Møteplan vårsemesteret: 8 februar og 3 mai.

 

Rolf Arne Iversen (referent)