Referat FAU møte Hagebyen skole

Tid: 12.10.20 kl18:00-19:30

Sted: Hagebyen skole

Klasser representert: 8 A,B,C og D (C meldt forfall), 9 A, B, C. 10 A og B.

Saksliste.

  1. Godkjenning av referat fra sist møte
  2. Oppstart nytt skoleår og COVID. Rektor informerer om status fra de første månedene av skoleåret. Smitttevernregler ivaretas godt innad i klasser/kohorter. Utfordring med å overholde regler i felles friminutt. Med lavt smittetrykk i regionen og felles møtepunkter <15 minutter har man foreløpig kun gjort korrigerende tiltak og ikke delt friminutt mellom klassene/kohortene. Fravær uke 39 var 30 elever med 1 dag eller mere fravær aktuelle uka. Dette utgjør12,5%.
  3. Trafikksikkerhet. Etter felles informasjonsrunde etter sist FAU møte er det blitt bedre fordeling av elevene på bussene slik at både smittevern og trafikksikkerhet ivaretas. Refleksaksjon planlegges 3/11. Foreldrekontaktene oppfordres til å benytte eget Ansvarlige foreldrerepresentanter: Anette T, Beate, Erlend. Informasjon sendes ut fra skolen med oppfordring til refleksbruk.
  4. Saker og foreldrerepresentanter SU-møte. Beate, Åse og Martin Mortensen (?) foreldrerepresentanter til SU. De konstituerer seg selv til 2 representanter og 2 vara.
  5. Hagebyen skole 60 års jubileum. Forestilling planlegges i kulturhuset 26/1, men selvfølgelig med forbehold avhengig av smittesituasjonen i kommunen. Rektor informerer om prosjekter gjennom den kulturelle skolesekken.
  6. Uteområdet. Rolf Arne informerer fra møtet i oppvekstutvalget. Det er behov for en konkret prosjektbeskrivelse og budsjett som kan presenteres for de ulike politiske gruppemøtene før budsjett-møtet til kommunestyret i desember. Rolf Arne og rektor følger opp. Fordeling av ansvar mellom foreldrekontakter mht kontakt med ulike politikere.
  7. Itslearning. Rektor informerer at det i påvente av foreldre-appen vil bli sendt ut ukeplaner i PDF på mail. Rolf Arne etterspør status foreldreapp på neste HKFU-møte.  
  8. Eventuelt.
    1. Natteravn-tjeneste: Natteravnene inviteres til temamøte 9-trinn for å informere om tilbudet. Rolf Arne tar opp saken i neste HKFU-møte.
    2. Strandryddedagen var en suksess. Hagebyen samla inn 40 sekker søppel i Kasfjorden. Dette utgjorde omtrent 20-25% av det som ble samlet inn i kommunen.
    3. Påminnelse temamøte mandag 26/10 ungdom og rus med Politiet. Fellesmøte i gymsalen, deretter klassevis på klasserom

 

Referent. Rolf Arne Iversen