FAU møte Hagebyen skole 

Tid: 08.02.21 kl 18:00-19:30. 

Sted: TEAMS, innkalling fra rektor. 

Anette Sofie Falch

8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, 10A, 10B, 10C.

Vårin Hansen, Anette Sofie Falch, Anette Tøllefsen, Beate Monsen, Cecilie Rørvoll, Erlend, Heidi Storrønning, Inger Vedø, Karoline Ingebrigtsen, Simon Hansen, Tride Rutledal Aas. Magne Johansen. Rolf Arne Iversen (referent)

 

Saksliste. 

 

  1. Godkjenning av referat fra sist møte.
  2.  
  3. Status COVID. Rektor informerer.

Gul beredskap. Som utgangspunkt skal undervisningen foregå på skolen.

Skriftlig eksamen er avlyst for 10 trinn. Muntlig skal gå som planlagt. Dette betyr at en del av prøveeksamener blir flyttet til senere på semesteret som grunnlag for vurderingene

Varsling via Visma dersom fravær som kan gi konsekvens for ordenskarakter. Skolen har besluttet at 3 anmerkninger er grensen for at foresatte og lærer setter i verk samtale/tiltak

 

  1. Trafikksikkerhet. 

Ingen saker meldt.

 

  1. SU-møte (utsatt fra sist møte Nasjonale prøver,)

Ingen politiker tilstede på sist møte heller og frafall ikke meldt.

Nasjonale prøver rektor informerte. Presentasjon vedlegges

Itslearning, se eget punkt

Uteområde, se eget punkt.

 

  1. Natteravn-prosjektet, Hagebyen

Skolen er inkludert i «Natteravn Harstadskolene» på Facebook. Så langt 180 deltagere blant alle skolene. Alle skolene har ansvar for å følge opp og bidra. Det etableres «event» på Facebook der foreldrene kan melde seg på og bidra. Det administrative ansvaret for Facebook-kontoen og etablering av «events» skal gå på omgang mellom skolene. Beate Monsen kontaktperson. Klassekontaktene oppfordres til å følge opp initiativet i foreldremøtene utover vinteren og våren. Oppfordres også til markedsføring av initiativet til andre som eksempelvis vel-foreninger. Dette er forebyggende arbeid som er viktig at vi har i god aktivitet frem mot våren og sommeren. Visma-melding er sendt ut til alle foreldrene.

  1. Hagebyen skole 60 års jubileum. 

Prosjektet ligger på etterskudd grunnet COVID. FAU tar saken til etterretning.

Det viktigste er ordinær undervisningen.

 

  1. Uteområdet. 

Rektor informerte fra samarbeidsmøter med drift/eiendom og park/idrett i kommunen. Det er utarbeidet skisse og fremdriftsplan som presenteres FAU. Målet er ferdigstilling av prosjektet 2021. FAU tar saken til etterretning.

FAU stiller seg positiv til foreldrebidrag til skogrydding på tomta. Forutsetningen er at kommunen markerer hva som skal bevares av skog og at kommunen legger til rette for håndtering av kvist. Foreldrene som bidrar får beholde den veden de ønsker.

 

  1. Bekymringsmelding 8.trinn: ny læreplan, manglende læreverk, Itslearning. 

Klassekontakter har meldt bekymringsmelding for årets 8.klassinger. Bakgrunnen er flere sammenfallende faktorer: De er ny på ungdomsskole, det er ny læreplan, det utprøves nye læreverk og man har innført ny digital plattform for kommunikasjon mellom skole, elev og hjem.

  •  

Samarbeidsmøter er gjennomført mellom foreldrekontakter og lærere 8D sammen med rektor og avdelingsleder. Saken er drøftet i HKFU og følges også opp der.

Saken følges opp i neste møte etter at foreldremøter er gjennomført.

 

 

  1. Itslearning. Oppfølgingssak fra tidligere. 

50% av elevene er representert via foreldreinnlogging Itslearning. Foreldreapp er under utforming. Det anbefales at foreldrene logger inn sammen med elev. Foreldrekurs anbefales og følges opp fra skolen. Saken følges opp i neste møte etter at foreldremøter er gjennomført.

 

  1. Eventuelt. 

Gjennomføring av foreldremøter utover vinteren/våren avhenger av smittesituasjonen og gjeldende anbefalinger.

 

Neste FAU-møte 3.mai.