Referat fra FAU-møte mandag 4. desember

  1. Gjennomgang av referat fra forrige gang
  • Følge opp regler angående kunstig intelligens
  • Operasjon Dagsverk
  • Erfaringer med IST- appen

 

  1. Juleball for 10. klasse

Planleggingen er i rute, og juleballet blir i år den 18. desember. På spørsmål om det fantes noen midler til selve gjennomføringen, ble det avklart at det er satt av 2000-2500 kr som er øremerket innkjøp til juleballet. Da med tanke på gjenbruk, det som kjøpes inn skal kunne benyttes flere år. 

 

  1. Foreldrekveld 9. klasse

Det har vært forsøkt å gjennomføre foreldrekveld i de ulike 9. klassene, men har blitt avlyst grunnet liten interesse. 9A skal forsøke igjen i januar, og se om det er mer interesse da. Det ble litt diskusjon angående selve gjennomføringen. Det er ikke slik at denne foreldrekvelden må gjennomføres i november, kanskje passer det bedre tidligere på høsten eller på våren. Det er heller ikke et fast opplegg for foreldrekvelden, men litt opp til hver klasse hva som passer best for dem. Noen har lånt skolekjøkken og elevstua, og laget mat sammen med elevene. Andre ganger har man brukt denne kvelden til å pynte klasserommet før 1. desember. Noen ganger har elevene hatt et lite underholdningsnummer, andre ganger ikke. Atter andre har laget taco sammen med elevene, og avsluttet med kanonball eller volleyball. Det er også valgfritt om man ønsker å invitere lærerne. 

 

  1. Temakveld

Planlegginga av årets temakveld for foreldrene er i gang, og legges til mars 2024.

 

Tema for kvelden ble foreslått å omhandle noe innenfor temaene psykisk helse, rus og atferd i skolen. Det kom mange fine innspill angående foredragsholdere, og gruppa jobber videre med å booke noen av disse.

 

  1. Elevstua

Elevstua er i år et satsningsområde, og FAU ønsker å gjøre en innsats for å forbedre denne. Skolen sørger for at det blir installert dimmere, og kjøper inn maling. I utgangspunktet er det tenkt at det kun er foreldre som skal male, men rektor var åpen for at en liten elevgruppe kan male i samarbeid med et par foreldre som da fungerer som dugnadsledere. Det ble foreslått at lærerne i klassens time kan forhøre seg litt med elevene selv hva de ønsker å gjøre der. 

 

Det er i utgangspunkt tenkt at elevstua skal være åpen trinn for trinn. Første klubbkveld blir for 8. klasse 16. februar, og vil være åpen 2 timer. Her tenker man at elevene skal kunne spille brettspill, bordtennis etc. Det vil også kunne være mulig å være på skolekjøkken eller sløyd dersom vaktene har interesse for det.

 

Man satser i første omgang på å ha en klubbkveld i måneden. Dette vil kunne endres etter interesse og behov.

  1. Nye møtedatoer for siste halvår:
  • 30. januar
  • 5. mars
  • 30. april
  • 11. juni

 

  1. Elever som kommer tidlig med buss

Det ble avklart at elever som kommer tidlig med buss, har mulighet til å vente inne i gangen før skoletid.

 

  1. Rektor Magne har ordet
  • Elevene har ytret ønske om et felles arrangement for hele skolen. 

FAU er i utgangspunktet positiv til dette, men tenker da at elevene først og fremst må vise interesse for de arrangementene som allerede er i planlegging. F.eks. afterski, juleball, halloween, valentines day. FAU stiller seg også positiv til å kunne gi elevene litt frihet til å forsøke og planlegge selv, for så å hjelpe dem med gjennomføringen. 

 

  • Magne viste også frem Hagebyen skole på Instagram. Dette er en lukket gruppe som også foreldrene kan legge til. Her legges det ukentlig ut bilder fra skolehverdagen.

 

  • Magne snakket også om læringsmiljøet på skolen, og hva det jobbes med

 

Inkludering                   Laget rundt eleven

Tilpasset opplæring       Grensespredende atferd

Gode relasjoner  Elever som ikke tåler å bli korrigert

                         Språkbruk

 

  • Nasjonale prøver

Hagebyen skole ligger stort sett 1 poeng under landsgjennomsnittet i lesing, mens i regning ligger skolen 3 under snittet. Derimot er 8. klasse 2 poeng over gjennomsnittet. Det jobbes med hvordan man skal klare å øke snittet i regning.

 

  • Kompetanseløftet

Inkludering

Utvikling, mestring og læring

Individuell tilpasning

Adferdsutfordringer

Digitale lærings- og støtteressurser