FAU Hagebyen skole. Møte 2. september 2021

TILSTEDE: 9B Lena Mari E., 10A Inga J. E., 8B Anette S.F, 10C Åse H, 10BBerit H., 9C Helene H., 8A Helga E. I., 8C Ann Tove J., 8A Stine Marie Leier, 9D Katie P., 9C Alf J. Salberg, 10C Hans Petter S., 8B Trine S., 9B Rowena Lovise Stene, 9A Heidi S., 8C Ellen W., 10A Beate M, rektor Magne.

FORFALL: Vårin Hansen 9B, Trine Westerberg 10A, Ina Marie Moen Nicolaysen 9A.

Saksliste.

1. Info-saker Oppstart nytt skoleår: 10. er veldig glad for å være sammen igjen og få mingle i friminutter. 10. trinn kjenner skolen, men har vært mye separert fra andre klasser. 9. trinn har nesten ikke vært på skolen pga. covid 19. De er litt ukjent med skolen og klassene sine.

- Nye lærere i matte. De to som hadde matte i 9. trinn i 2020/2021 har nå matte i de klassene som ikke har fått sine lærere ennå.

- Rullering i fag pga. fagfornyelsen. Mat og helse foregår på Byskolen og har en forflytting. Tredelt (klasser og fag blandet per fag). De som har tilrettelagt undervisning er en del av dette. Dessverre litt sykemelding, men alle lærere skal snart være på plass. Det er 3 lærere i matte, 2 i samfunnsfag og 2 i estetiske fag. Gjelder ikke gym. Angår 9. trinn.

- Covid. Det er grønt nivå.

- Uteområdet. Anbudsslutt i okt/nov. Skal være ferdigstilt skolestart 2022. Rektor og FAU må etterspørre fremdrift ved Drift og utbygging (DRU) i kommunen.

- Dagens uteområde. Det bekreftes at litt gress er slått og søppel fra i fjor ligger ved gapahuken. Det må ryddes ved gapahuken. Hull i plattingen må repareres. Det er rektor sitt ansvar å få dette i orden.

- Ny helsesykepleier ved skolen: Birgit Strøm Hansen, 90236988, tirsdag og torsdag.

2. Fagfornyelsen, læremidler, It’s learning Oppfølging av sak fra forrige skoleår. Informasjon om status. Bruker Aschoug sine læremidler. Bruker også unibok, dvs. trykte lærebøker digitalt. Alle elevene har tilgang til disse. 10.trinn er ikke ferdigstilt. For 9. og 8. trinn er det bestilt og klart. Nye norskbøker har ikke Hagebyen kjøpt i år. Alle trinn får bøker i norsk, bøker som skolen har fra før. Bruk av Itslesarning: Har vært elevenes plattform til nå. For foreldre er appen Foreldre itslearing tatt i bruk. Last ned og slett gammel. Planen for lekser (Gjøremål) kommende uke skal være lagt inn fredagen før. Appen brukes for å se lekser til elevene bl.a. Planlegges kurs for foreldre.

3. Spørreundersøkelsen/kartlegging Høsten 2019 gjennomførte Harstad kommune en stor kartlegging av læring og læringsmiljøet ved skolene i kommunen, der elever, foresatte og lærere deltok. I høst gjennomføres lignende kartlegging. Svarprosenten sist var på ca. 70 %. Resultater kommer i januar.

4. Forslag til temakveld for vinteren?

- Rus, nettvett, mobbing, annet. Skal Pride markeres, være et tema?

- Skal skolen jubileum markeres i år hvis covid-situasjone tillater det? Den planleggingen som var i gang kan sannsynligvis bygges videre på.

5. Alle med www.allemed.no (se mer bakgrunnsinfo siste side.)

Saken ble bearbeidet i ledermøte tirsdag 30.8. Mål for møtet: Planlegge en aktivitetsdag med involvering av lag og foreninger i nærområdet.

Savner ball og klubbkvelder på skolen.

Samle inn forslag på aktiviteter. Elevene kan bidra med forslag og være aktører?

Skole og FAU organiserer sammen.

Kan det bli temadag/-er på skolen med forskjellige aktiviteter og stands i klasserom og gymsal?

Kan Fritidskortet (ref. allemed) åpne for skoleball igjen? Uavklart.

Hvem organiserer de betalte utgiftene ved Fritidskortet? Uavklart.

Eks. på aktiviteter:

Musikk, dans og drama, Natur og ungdom, sjakk, brettspill, dart, gaming, ulike ballspill, friidrett, bueskyting, Radio, Ungdommens Turlag, lesering/bokring/skrivekurs, matlaging/kokkelering, snekring/byggfag/teknolego m.m.

6. Hjem-skolesamarbeidet 21-20 - Gjennomgang av skolens årshjul.

Utviklingssamtaler er satt opp. Meldinger om dette kommer i Wisma i disse dager.

- Egenvurderingen (se ItsLearing) gjennomgås på utviklingssamtalen med klassekontakten. - klassekontaktenes rolle: Få innspill fra foreldre i forkant slik at det kan planlegges å svares ut i foreldremøter, i samsvar med lærerne.

Foreldremøter:

- 8. trinn uke 38

- 9. trinn uke 39 og 41. Todelt pga. leirskole.

- 10. trinn: Ikke fastsatt.

- Temamøter:

Delbart (30.09).

Rus (25.11.) 9. trinn. Felles i gymsalen og klassevis etterpå.

VGS (januar)

Evt. Natteravner med Facebookgruppe: Gruppens navn er Natteravn Harstadskolene. Du får noen få spørsmål om hvem skole du tilhører og om du har gått natteravn før, hvor ofte du kan tenke deg å gå bl.a. Du blir godkjent og lagt til rett skole. Hver skole har sin natteravnkontakt. Oppfordrer de som har anledning til å gå en kveld eller to i løpet av skoleåret å bli med. Skolekretsen, og steder ungdommen ferdes, er kjekt å kjenne til. I tillegg får vi foresatte litt kjennskap til hverandre.

Tidsperioden på ca. 3 timer er kveld, ikke natt. (Sentrums natteravnene har også natt.) Det er for ungdommene vi går, ungdommer som vanligvis skal ha innetid før seine natten. Vi som foresatte har et ansvar for våre. Ungdommen har godt av å se oss litt i «bybildet».

 

Neste FAU:

Mandag 18. oktober kl. 18-19.30

Mandag 29. november kl. 18-19.30 Beate M., referent

Til sak 5: Alle med,

bakgrunn

Høsten 2020 vedtok Utvalg for oppvekst og kultur at Harstad kommune skulle gjennomføre en ALLEMED-dugnad. 12.januar 2021 gjennomførte Harstad kommune sin ALLEMED dugnad gjennom en digitalsamling. Tilstede var ansatte fra Harstad kommune, ledelsen, folkevalgte og representanter for frivillige lag og foreninger. Den 17. februar gjennomførte Ungdomsrådet en kortversjon av ALLEMED-dugnaden. Resultatet av dugnadene er følgende liste overmulige tiltak for å inkludere barn og unge i fritidsaktiviteter:

1. Aktivitetsoversikt

2. Aktivitetsdag i skolen der lag og foreninger presenterer sitt tilbud

3. Kontaktperson/knutepunkt

4. Lokaltfritidskort/Støtteordning

5. Få ned ventelistene

6. Større utvalg aktiviteter.

 

I kommunestyre 29.04.21 ble det vedtatt:

1. Det etableres en aktivitetsoversikt i Harstad kommune. Konsept for dette velges i løpet av første semester 2021.

2. Det legges til rette for å gjennomføre aktivitetsdager ved skolene. Den enkelte skole finner sin form etter drøfting i skolenes styringsorganer. Kommunedirektøren bistår skolene i dette arbeidet. Planlagt oppstart august/september 2021.

3. Det etableres en funksjon som kan være kontaktperson/knutepunkt i arbeidet med inkludering av barn og unge i fritidsaktiviteter ved samordning av eksisterende ressurser.

4. Tiltaket fritidskort/støtteordning for inkludering av barn og unge i fritidsaktiviteter avventes til resultatene av den nasjonale prøveordningen med fritidskortet er klare.

5. Tiltakene Få ned ventelistene og større utvalg aktiviteter avventes til eventuell aktivitetsoversikt og kontaktperson/knutepunkt er etablert. Vedtakspunkt 1, 2 og 3 kan også føre til mindre ventelister og flere aktiviteter