Til stede:

8A: Ikke representert
8B: Kai Søreng, Silje Nakken og Monica Fox
8C: Ikke representert
8D: Marianne Leite
9A: Kriss Rokkan Iversen
9B: Maria Solberg
9C: Ikke representert
9D: Helene Hernes
10A: Anne Heidi Thomassen og Helga Elisabet Instanes
10B: Ikke representert
10C: Ann Tove Johnsen og Ellen Walle
Rektor Magne Johansen

Evaluering av Valentinsballet

Arrangementet bar preg av dårlig planlegging. Vi kom for sent i gang med planleggingen, og det ble litt vel hektisk siste uka før selve ballet.

Neste år bør planleggingen starte ca. en måned i forkant, og det kom inn forslag om å ta med ungene selv i planleggingen. 

Selve gjennomføringen av arrangementet gikk greit. Det kom noen få Seljestad-elever innom, men det gikk rolig for seg. Ungdommene selv mente at det ble litt kjedelig, og kunne tenkt seg flere aktiviteter. Dette bør tas med i planleggingen til neste år.

9. klasse-foreldrene må lage et skjema med info/tips fra årets arrangement, og 10. klasse-foreldrene lager et tilsvarende skjema for juleballet.

Planlegging og gjennomføring av arrangementer

Generelt er det litt vanskelig å få med flere foreldre i planlegging/gjennomføring av arrangementer. Flere av klassene har derfor ved skoleårets begynnelse fordelt oppgaver på de ulike foreldrene, så alle deltar på noe i løpet av året. Ha gjerne en liste klar, slik at alle kan skrive seg opp på en aktivitet på første foreldremøte til høsten. Så kan foreldrene heller bytte med hverandre dersom det skulle vise seg å bli vanskelig å delta på arrangementet de er satt opp på.

Elevkveld 8. trinn Elevstua

Det kom bare 6 stk da 8. trinn hadde elevkveld. Det var annonsert på hele trinnet i forkant, men det var altså liten deltagelse. Det ble servert Grandiosa, og de som var der så ut til å ha det fint.

Vi har ca. 5 000 kr i midler til elevstua, og det ble diskutert litt hvordan disse midlene kan benyttes. Blant annet skal det kjøpes inn LED-lys for å gjøre det litt koselig der.  Det kom også inn forslag til aktiviteter på elevstua som airhockey, playstation, bordtennis og diverse brettspill.

Det oppfordres til at hver klasse kan få ansvar for å arrangere hver sin kveld. Torsdager er den mest passende dager for å arrangere dette.

Måltider

Det beregnes ca. 15 min til å spise lunsj, og enkelte elever får ikke tid til å spise maten sin. Rektor sier at det er satt av 30 min til lunsj/langfriminutt og at fordelingen er ca. 15 min lunsj og 15 min ute. Som regel får elevene tid til å spise ferdig, men det hender at noen må ta med seg brødskiva ut dersom de bruker lang tid. Så langt det lar seg gjøre får de spise ferdig, men det er også nødvendig å få en skikkelig utlufting av klasserommet ila friminuttet, samt at elevene trenger litt frisk luft før de skal inn til time igjen. Rektor ønsker beskjed dersom det er elever med spesielle behov, slik at man kan finne en løsning for disse.

Natteravner

Oppstart når snøen smelter på vårparten. Reglene er slik at man må gå to i lag. Da har man på vest og en sekk med førstehjelpsutstyr. Det legges opp til en gruppe natteravner per skolekrets.  Det kom inn forslag om å dele klassene inn i ulike perioder, slik at man har ansvar for hver sin periode. Da blir det kanskje lettere å rekruttere foreldre?

Afterski torsdag 11. april

Tidligere har afterski blitt arrangert for alle ungdomsskolene samlet. Men i år skal vi kun arrangere afterski for Hagebyen skole. Dette grunnet liten interesse fra de andre skolene. 

Det er viktig at alle hører med sine klasser om hvem som kan være med å arrangere dette, slik at man får kalt inn til planleggingsmøte snarest. Selve arrangementet er tenkt på dagtid ca. kl. 13-15.  Vi trenger både folk til planlegging og til selve gjennomføringen.

Tidligere har det vært egen Dj, samt diverse konkurranser på selve arrangementet. Salg av pizza, brus og godteri. 

Temakveld

Temakvelden er under planlegging, men de har ikke kommet så langt enda. Mer info kommer.


Mobbing/hærverk på skolen

Informasjon angående dette har vært sendt ut via IST-appen. Skolen har opplevd en del hærverk i det siste. For å motvirke dette har det blitt bestemt at toalettene skal være låst en tid fremover, slik at elevene må be om å få gå på do.

Skolen tar på alvor elevundersøkelsen, som viste at ca. 15 % av elevene føler seg mobbet i en eller annen form. De er allerede i gang med arbeidet, og har blant annet tatt dette opp i elevrådet. Elevrådet på sin side kjenner seg ikke igjen i tallene. 

Nærmere undersøkelse viser at det ser ut til at elevene er fornøyde med selve friminuttene, men at overgangssituasjoner kan være mer utfordrende. Utfordringene knyttes blant annet til språkbruk og roastkultur, og at ikke alle skjønner ironien i det som blir sagt.

Skolen tenker i denne sammenhengen å arbeide med MOT-programmet fra og med høsten. Dette er et felles rammeverk som skal hjelpe med å finne gode verktøy for å arbeide mer forebyggende, og skape et mer inkluderende skolemiljø.Videre skal det foretas en ny undersøkelse i løpet av april/mai, for å se om tallene har endret seg noe.