Referat FAU Møte Hagebyen mandag 14.06.21, 1800 – 1930.

Tilstede klasser: Alle klasser utenom 9C

Meldt forfall: Alf Salberg (9C)

 

Rektor innledet med velkommen til gamle og nye FAU representanter.

Informerte litt om status covid-situasjonen.

Kontaktlærerkabalen er ikke helt klar. Mangler fortsatt 4 stk. til sammen for 9. og 10. trinn. Blir klart i løpet av uken.

 

1. Info ved fungerende FAU-leder om saker inneværende år.

I Koronaåret 2020-2021 ble det avholdet til sammen 7 FAU møter, inklusiv dette. Det var 3 stk. første halvår og 4 siste halvår.

Av FAU representanten velges det 3 representanter til Samarbeidsutvalget (SU) og2 stk. til Harstad kommunale foreldreutvalg (HKFU).

 

SU har vært representert med nesteleder i FAU. Møter foregår på dagtid, gjerne mandag 2. hver måned. I SU sitter foruten FAU skoleansattes representant, 2 elever fra elevrådet og deres lærerkontakt, 1 ansatt møtesekretær, rektor og en politiker, pt. Børge Jentoftsen.

SU kan diskutere og føre saker som kan tas opp videre med FAU (ut til alle klassene), ut til f.eks. Utvalg for Oppvekst/kommunepolitikerne m.fl. Dette gjelder oftest saker for den enkelte skole. Eks. Hagebyen ble tildelt 7 mill. til uteområdet med påtrykk fra FAU og SU.

 

HKFU består av FAU-ledere fra alle skolene i Harstad. HKFU jobber opp mot styrer, råd og utvalg. Eks. møter i kommunestyret og fremmer sak i «Innbyggernes spørretime» ved start i Kommunestyret. Dette er gjerne saker av felles interesse for skolene. Eks. nå Læringsverk i skolene (Nye, oppdaterte lærebøker og verktøy som holder krav til Fagfornyelsen.)

 

 

Temakveld er gjennomført på 9. trinn, i gymsalen, en temakveld vedr. rusproblematikk. FAU og skole er positive til å opprettholde tilsvarende temakveld/-er.

 

Trafikk-sikkerhet. Vi har gjennomført Refleksaksjon i høst. Hagebyen skole har tradisjon på 4 året med aksjonen som går fra 0800 – 0815 en dag når det er mørkt! Alle klasser oppfordres til å møte med en voksen. Det bør minimum være 6 stk.  Reflekser er sponset via FAU-kontakter. Ungdommene har vært blide og positive, og brukt refleksen. Det er lite forsøpling. Det er noen reflekser igjen til neste år. Rektor vet hvor de er.

 

Det var foreslått en dugnad for rydding av uteområdet i påvente av større utearbeid. Det fikk vi dessverre ikke gjennomført da vi ønsket et samarbeid med skole og foreldre.

Mer om selve uteområdet i punkt 2.

 

It`s Learing. Sterke tilbakemeldinger fra foreldre på funksjonen.

Mer om sak i punkt 3.

 

Natteravnprosjekt kom i gang igjen. Vår skole har få ravner og vi ser behovet for flere. Ledes oftest av FAU-leder, men kan ledes av andre. Mer om sak i punkt.

 

2. Uteområdet – Statusoppdatering.

Rektor viste planskisse og bekrefter at Drift og utbygging jobber med saken aktivt. Vi håper det kan igangsettes arbeid til høsten, men tilbakemeldingen er at saksgangen dessverre ikke er klar og forventet oppstart blir til våren. Midler vi har fått er 7 mill.  Midlene skal gå til synlig utbedring av skoleområdet. Dvs. grøntområde, basketballbane, sittegrupper/amfi (som også kan brukes til undervisning) sykkelparkering m.m.

Kan skolen og FAU undersøke om forskjellig måter å søke om midler på, som tippemidler o.l.? Settes på FAU-møtet etter skolestart.

 

3. Prioriterte områder nese skoleår.

It`sLearing. Etablere status. Skal være oppe å gå fra skolestart. Alle foreldre i 8. trinn vil få tilbud om opplæring i foreldreappen. Skolen vi gi ut en felles mal for foreldre og foresatte. Opplæring tilpasses og det blir oppstarts-samtaler for alle som har behov. Skolen har en superbruker som skal være tilgjengelig for lærere. Det etterspørres bedre informasjonsflyt.

 

Det er 2 år siden en spørreundersøkelse sist. Den viste stort forbedringspotensial på samarbeid foresatte og skole, skolemiljø bla. Skolen ønsker mer involvering av foresatte. Det kartlegges: Hva har vi gjort, lært og hva skal skolen legge vekt på?

 

Bulking av PE-fag. DVs. alle klasser får bulking av fag, eks. 1/3 musikk, 1/3 mat og helse, 1/3 kunst og håndverk. Bakgrunn, mer hensiktsmessig læring og bærekraft. Bygger på erfaring og ønsker fra skolen.  Estetiske fag tas opp fra 8. trinn. Første skole i HK som prøver dette.

 

Læreverket/Læremidler: Mange skoler mangler bøker og/eller læremidler, herunder digitale læreverktøy. Harstadskolenes beregninger er en manko på 15 millioner. Skolene har 2 mill per år til disposisjon, det er vanlig. Det skal fordeles over 2 år. Noen midler tildeles fra Bufdir. Kommunestyret 24. juni 2021 har fått innspill også fra HKFU og foreldre. Skolene må ha hjelp til mer ressurser hvis det skal tilfredsstille krav til Fagfornyelsen. Hagebyen skole må få midler til å bytte ut først og fremst matte. Norsk skal ikke byttes ut, heller ikke KRLE. Det er ønske at engelsk, samfunnsfag og naturfag byttes ut. I førstkommende skoleår vil det bli en blanding av digitale læreverk og bøker.

 

Jubieum, skolen 60 år i 2021. Jubileet ble utsatt pga. koronasituasjonen. Satser videre med prosjektet. Kulturskolen og andre eksterne innen kultur er involvert. Flere elever er godt engasjert allerede.

 

4. Valg av styre i FAU.

Fungerende FAU leder, Beate Monsen (10A) ble valgt. Går inn i HKFU.

Nestleder FAU, ble Åse Henningsen (10C). Går inn i SU.

Vara ble Annette Sofie Falck (8B)

 

5. Evt. Natteravn.

Hagebyen skole trenger flere natteravner. Arrangement Natteravn Hagebyen Nord legges ut ca. 1 uke i forveien på facebook. Der melder man seg på ved å trykke SKAL.  

Registrere deg først via Natteravn Harstadskolene på facebook. Vi ønsker ikke «sovende» ravner, men aktive (gående) ravner. Vi er ikke ordenspoliti, men voksne som trygger nabolaget med tilstedeværelse i skolekretsen. Natteravner er også et foreldrenettverk.

 

Økten går ut på å gå tur, observere og evt. kontakte foreldre eller hjelpeapparat som 110, 112 og 113, hvis behov. Ofte er det kun observering og/eller viktige samtaler vi involveres i.

Noen ganger skjer det ingenting og turen ble «bare mange skritt». Noen går med en venn/venninne (over 18), en nabo eller en besteforelder f.eks. Det skal være minst 2 ravner i lag.

Vi kan kjøre busser gratis, følge ungdommens ruter, ved bruk av vester.

 

En liten rapport med enkle spørsmål om ruten som er gått fylles ut etter endt økt. Ruten er hovedsakelig i egen skolekrets og står i hvert arrangement. Klokkeslett er lagt til «utetid ungdomskole». Det er behov for tidligere og senere vakter dessverre. Men, her kommer oppfordringen fra politiet inn, at foreldre snakker med sine.

Natteravner har selvsagt taushetsplikt og fyller ikke ut med navn og adresser på hendelser som kan oppstå. Den rapporten (lite skjema) ligger fremst i facebookgruppen Natteravn Harstadskolene.

 

Det er noen enkle spørsmål du krysser av på før du blir lagt til gruppen Natteravn Harstadskolene. Eks. hvem skole du tilhører, hvor mange ganger du kan tenke deg å gå i året (1 kveld, 2 helger, 6 helger…), om du har gått før eller med Sentrumsravnene.

Det skal bæres natteravn-vester pga. at Trygg forsikring stiller seg bak natteravner. Vi har sekk med førstehjelpsutstyr, håndsprit og munnbind, pledd m.m. som kan tas med om ønskelig.

For mer info om natteravner, kontakt ansvarlig for Hagebyen skole, Beate Monsen, 48 21 55 76.