Tilstede:

Erlend Pettersen (8A), Mira Hansen (8A), Anette Sofie Falch (8B og 10D), Beate Monsen(9A), Rolf Arne Iversen (8B), Kirsti Liland (10A), Ellen-Johanne Hansen (9B), Anette Tøllefsen (10A), Guro Larsen (10B), Mona Kristine Jensen (8C), Margrethe Tresselt (10B),

 

Sak 7/18

Gruppene presenterte status

Skoleball:

Gruppen har laget et informasjonsskriv som skal legges ut på hjemmesiden til Hagebyen skole.  Det er undersøkt med brannvesenet og det tillates 200 elever i gymsalen ved slike anledninger.  Det foreslås at inntekter går til FAU som distribuerer det videre til klasser når de skal reise på klassetur. Vi må sjekke organisasjonsnummer og opprette Vipps.

 

Trafikkgruppe:

Det er nødvendig med ansvarliggjøring i forhold til situasjonen i Hagebyeveien /Trondenesveigen. Vegvesenet og kommune må gjøre tiltak for at våre elever skal gå trygt til og fra skole. Det savnes god skilting. Se sak «info fra vegvesenet». Gruppen holder løpende kontakt med vegvesenet.

 

Uteområdet:

Gruppen har fattet et brev der de ønsker å få kontakt med kommune i forbindelse med uteområdet Hagebyen skole. Dette er sendt til rektor for en mnd siden, men det mangler svar på hva som skjer videre.  Dette er en 10 år gamme sak som stadig blir salderingspost. Det etterspørres hvem som er vår politiske representant som kan bistå i denne saken.

Det gis uttrykk for at Rektor Magne Johansen ikke svarer eller sjelden svarer på mail som blir sendt. Dette bidrar ikke til godt samarbeid mellom FAU og skole.

 

Skole/hjem

Vi har bestemt at vi satser på ny temaaften våren 2019.  Dato: 26.mars kl. 1800 – 2000

Tema for kvelden:

”Hva kreves for å bli likt” Kroppspress, Sosiale medier, Nærhet, Være god nok

Vi ønsker å ta kontakt med Sophie Elise  evt Erlend Elias med sine perspektiver, evt

Kommunepsykologer – en mann og en kvinne, Helsesøster Anne Kristiansen, Anita Ribe,

Programforslag
Introduksjon til kvelden (standup?)

Nærmere 1 time – hvis vi får Sophie Elise eller Erlend Elias

Hvis ikke:  psykologer, helsesøster får 20 min pr innlegg

Pauseinnslag: en musiker – her trenger vi ideer Kake og kaffesalg

Forslag: Foreldrekveld ang nettvett. Beate Monsen hadde et forslag og oversikt på denne. Kan det sendes til Margrethe slik at vi får lagt det på hjemmesiden som tips til den enkelte klasse?

 

Sak 8/18 besøk fra vegvesenet

Vibeke (har ikke etternavn) informerte om rundkjøring område Sama.  Vegvesenet er etter medieoppslag om nestenulykke blitt klare over at veien fra rundkjøring opp i Åsveien er alt for uoversiktlig.  Det er gjort befaring i etterkant og det planlegges å legge krysspunktet for gående ca. 8 meter opp i Åsveien. 

 

Historikk:

I utgangspunktet var dette gjort i henhold til retningslinjer i forhold til riksvei, da uten ta høyde for høydemetre som gjør området svært uoversiktlig. Det er også tatt i betraktning antall biler som passerer i området/trafikkmengde. 

FAU påpeker at det bygges leiligheter som har tilknytting hjemmesykepleien. Dette vil generere stor trafikk for de som jobber der og pårørende.

Det vurderes å stenge muligheten for å kjøre opp Åsveien og sette fartssone fra 50 ned til 40.

FAU mener det fremdeles er et område som bør sikres bedre. Det er uforståelig at Åsveien ikke er innlemmet i rundkjøringen. Det foreslås følgende:

  • Undergang som sikrer trygg ferdsel for skolebarn

  • Lysregulering

  • Fartsdumper

  • Opphøyd gangfelt

Vegvesenet lover å ta dette med i sine vurderinger.  Vi avventer svar på dette. 

 

Ang Hagebyveien:

Tanken om å være ferdige til jul slik at alle arbeidsmaskiner skulle flyttes ut fra område, måtte skrinlegges på grunn av funn av gamle ledninger i Krokusveien.  Det er farlig å ikke gjøre noe med dette, og det påregnes ca 2 uker til arbeidet med dette. Det presiseres at vegvesenet forsøker å presse ned tiden på dette, men det er uklart om det er mulig. 

Det innebærer at vi må tilbake til å ha en toveiskjørt Trondenesvei, mens Hagebyveien stenges. Det gjennomføres trafikkdirigering. Når dette settes i gang er uklart, men det vil bli FAU får beskjed om dette så snart som mulig. FAU ønsker at informasjon om dette blir sendt direkte i mail til leder av FAU, og ikke via skolen.

Det er også vurdert å settes opp busser for ungdommene fra Gyda kiosken.  I hovedsak handler det om morgningen da trafikkbildet er mest presset da. FAU ønsker avklart tidspunkt for oppstart av dete slik at vi kan informere foreldre via sms og på hjemmeside.

Representat for vegvesenet sier at enkelte foreldre oppfordrer til at ungdommene skal gå flere i bredden. Dette tar FAU tak i og ber om at foreldre ikke må oppfordre til at elever brukes som «skjold» mot trafikken.  Vi sender dette ut vi VISMA og legger ut på hjemmeside.

Det er også gjort en del hærverk på skilt/utstyr i området – og vi oppfordrer foreldre til å være våkne for at dette skjer.

 

FAU ønsker følgende:

Skraping og strøing av vei – noe som vegvesenet bekrefter at skal gjøres

Det påpekes også at enkelte bilister kjører for fort i området og overholder ikke vikeplikt. Det skyldes på dårlig skilting. Men det er klart at dette er førers ansvar. Vegvesenet har vært i kontakt med Politiet ang dette, slik at tiltak evt. kan settes i gang om dette vedvarer.

FAU gir tilbakemelding til representanter fra vegvesenet at vi setter stor pris på at de kommer på møtet og at vi må holde løpende dialog. Vi takker for oppmøtet.

 

Sak 9/11 Eventuelt:

Det er ønskelig at vi som FAU deltar i saken om ny videregåedne skole. Margrethe melder dette inn til HKFU. 

Vi fortsetter tråden med Lego League.

 

Ref Margrethe Tresselt.