Saksliste:

Presentasjon av styret FAU

Trafikksituasjonen - vi får besøk av Ole Sollid som er byggeleder

Gratisprinsippet

Nettvett

Etablering av ulike arbeidsgrupper

Eventuelt

 

Trafikksituasjonen

Ole Sollid fra Statens Vegvesen, byggeleder for Hagebyveien orienterte om framdrift og utfordringer.

  • I forbindelse med legging av ny overvannsledning ville Harstad kommune skifte ut sitt vann- og avløpsanlegg (tyskeranlegg) (VA-anlegg). Ledningene (rørene) ligger veldig dypt, og det har derfor vært nødvendig å bruke andre maskiner enn planlagt og å lage graveskråninger. Dermed er et større areal enn planlagt gravd ut, man har måttet stenge Hagebyveien og legge om trafikk til Trondenesveien. Denne veien er ikke dimensjonert for tungtrafikk, derav manuell dirigering.

  • < > for elevene er avholdt i høst. Gående blir bedt om å bruke Trondenesveien til og fra. Viktig at de ikke går flere i bredda.

    Nå gjenstår (snart) bare kantstein og veidekke. Annet arbeid blir kanskje ferdig til jul, eller i hvert fall i januar. Da blir det igjen to-veis trafikk i Hagebyveien.

  • Etter at annet arbeid er ferdig, blir det time out fram til våren. Da vil kantstein og dekke legges.

På spørsmål om belysning sier Sollid at det skal være belysning der det jobbes. I tillegg er entreprenøren ansvarlig for at det settes opp lys langs hele strekninga.

Det blir videre sagt at man vil forsøke å skille myke trafikanter fra biltrafikk, at det vil komme informasjon i avisa om hvor man ønsker at folk skal gå («foretrukne løyper»), at det er viktig at vegvesenet får tilbakemeldinger fra skolen dersom noe oppstår, gjerne direkte til Ole Sollid. Foreldrerepresentanter kjenner til flere uheldige episoder. Sollid svarer at kjøremønsteret endres fort når ting dukker opp. Det blir også sagt at når snøen kommer, har brøyting av både Hagebyveien og Trondenesveien høy prioritet.

 

Gratisprinsippet

Rektor orienterte om innstramminger i forbindelse med gratisprinsippet som gjelder for all aktivitet i regi av skolen, også ekskursjoner (skoleturer).

  • Aktiviteter i skolen regi skal være inkluderende.

  • Planlegging (program) og bestilling skal gjøres av skolens ansatte (ikke foreldreansvar).

  • Skolen skal ikke konkurrere med veldedige organisasjoner om innsamling av penger, det vil si at klassene/skolen ikke kan organisere flaskeinnsamlingloddsalg osv.

  • Hver klasse på 9. trinn kan arrangere ett skoleball eller annet arrangement i gymsalen. Det bør avtales på forhånd hvem og hvor mange som skal inviteres (forhåndssalg av inngangsbilletter?) slik at man unngår å måtte avvise noen i døra. (Arrangementene er veldig populære.) Kafé på skolen er også en mulig inntektskilde.

  • Stortinget bidrar med 2500 kr per elev. Dette dekker reise, ei overnatting og litt til. Det må være et poeng å avpasse aktivitetsnivået (programmet) til den rammen som er lagt. Ei overnatting er nok, og det er mye man kan gjøre som er gratis.

Det vil bli lagt ut informasjon om skolens/FAUs holdning i denne saken.

 

Nettvett

Rektor sier at det er helt vanlig at elever både på 10., 9. og 8. trinn mottar nakenbilder på telefonen. Få elever informerer foreldrene om dette. Det verserer flere hundre bilder og videoer av barn/ungdommer (13-18 år) fra vår region. 15.11. kl. 18.00 blir årets viktigste foreldremøte arrangert for 9. trinn. Da kommer politiet for å jobbe med elever og foreldre.

I tillegg skal medisinstudenter ha seksualundervisning for 8. og 9. trinn 07.12.

 

 

 

Annen informasjon fra rektor

Det har versert rykter om at det har vært omsatt og brukt hasj på skolen. Politiet undersøker, men har ingen konkrete holdepunkter. 10. trinn vil få informasjon om helsekonsekvenser og jus (straffeansvar).

 

Etablering av ulike arbeidsgrupper

  • < >

    Rolf Arne Iversen, Lars Nyborg og Magne Johansen jobber med skolens uteområde (i samarbeid med Park- og Idrettsvesenet i kommunen). Dette arbeidet har stoppa opp (siden i februar), men det blir et møte 06.11., og skolen sørger for å sende saken til politisk behandling.

  • < >

    Elin Sylte og Rolf Arne Iversen holder kontakten med Vegvesenet.

  • < >

    Margrethe Tresselt, Silje Nakken og Mona Jensen med flere lager et arbeidsdokument for skoleball.

  • Vi jobber også med å arrangere en foreldrekveld med mulig tema rus/helse/jus.

 

Eventuelt/andre saker

Nytt informasjonssystem for skolen er på vei med nye hjemmesider/nytt nettsted for FAU og klassekontakter (bedre enn facebook).

Det ble foreslått å legge øving til First Lego League som et tverrfaglig prosjekt under valgfag som Teknologi i praksis, Forskning i praksis og Design og redesign

 

Ref.

Elin Sylte