I august startet Universitetet i Tromsø opp desentralisert 5-årig integrert master i lærerutdanning på 1.-7.trinn med studiested Harstad. I den forbindelse ønsker Universitetet å samarbeide med aktuelle praksisskoler i vertskommunen. Kanebogen skole, Seljestad barneskole og Medkila skole søkte om å bli universitetsskole innen fristen 1.oktober. Styringsgruppen for Universitetsskoleprosjektet ved Universitetet i Tromsø har besluttet at Medkila skole skal være Universitetsskolen i Harstad. Noe vi er veldig glade for!

Begrunnelse for at vi ble valgt:

* Kompetansen personalet har i sentral skolefag

* Skolens pedagogiske utviklingsarbeid

* Skolens samfunnsmandat

 

Universitetsskoleprosjektet er et samarbeid mellom, og finansiert av, Universitetet i Tromsø og Tromsø kommune. Etablering av en universitetsskole i Harstad forutsetter at skoleeier bidrar med tilrettelegging for utvikling av praksis, kompetanseutvikling, praksisrettet forsknings- og utviklingsarbeid, nettverk og spredning.

 

Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), skolens samarbeidsutvalg (SU) og personalet var forespurt før søknaden ble utarbeidet og sendt til Universitetet i Tromsø. Samarbeidet er derfor godt fundamentert i skolen.

 

Elever og foresatte vil snart merke at vi har inngått samarbeid med Universitetet i Tromsø. Lærerstudentene skal gjennomføre praksis i skolen to perioder pr skoleår. Første praksis blir i uke 45 - 47. Da får vi 6 lærerstudenter som blir fordelt på 3 praksisgrupper. Første praksis blir på småtrinnet. Vi gleder oss til å være med på å utvikle fremtidens lærere.

 

Mer informasjon om samarbeidet med Universitet i Tromsø vil bli lagt ut.