Elevene har laget forslag hjemme og så har klassen i lag skrevet en argumenterende tekst om hvorfor 10-åringer selv bør få bestemme hvor lenge de skal være oppe i helgene. Leserne kan være enige eller uenige med oss, men her er teksten vår!

Hilsen 5. klasse

 

La barna bestemme!

Vi synes at barn på 10 år selv skal få bestemme hvor lenge de skal være oppe i helgene. Nå skal du få høre hvorfor vi synes det.

For det første synes vi det er dumt hvis vi er ute og har det gøy og må avslutte for å gå inn. Det er bedre å være ute i fri aktivitet enn å måtte gå inn og være alene. Det er i helgene vi har anledning til å være virkelig lenge ute!

En annen grunn til at vi mener barn skal få være oppe så lenge de vil, er at det ikke er skole i helgene. Vi trenger ikke stå tidlig opp dagen etter. Da kan vi sove så lenge vi vil uten at vi trenger å være trøtt dagen etter.

Sist, men ikke minst er det hyggelig for oss å være oppe og se helgeprogrammer på tv, for eksempel "Skal vi danse", "Senkveld", "Farmen" eller "Norske talenter". Da må vi få være oppe lenger enn til vanlig! Vi synes også at det er hyggelig å kose seg med god mat eller godterier til tvprogrammene eller filmer, sammen med familien.

Noen voksne vil kanskje si at vi blir trøtt av å være oppe så lenge, men det er jo helg, så da kan vi jo heller sove litt lenger på morgenen.

Nå har du hørt noen av argumentene våre! Vi mener ikke at 10-åringer skal bestemme alt, og vi synes fortsatt det er greit at de voksne bestemmer leggetida på hverdager. Men i helgene vil vi bestemme selv!

Elevene i 5. klasse ved Sørvik skole.