Status politisk behandlingsplan i sak om prosjekt «Flere inn i arbeid». Et samarbeid mellom Harstad kommune og NAV. 
Svar: Saken sendes også til utvalg for levekår og inkludering 04.06.24 i politisk behandlingsplan. Dette i tillegg til formannskapet 21.05.24 og partsammensatt utvalg 13.05.24. Saken sluttbehandles i kommunestyret 27.06.24. 

Arbeidstids- og bemanningsteam status etablering 
Svar: Vi planlegger oppstart av arbeidstids og bemanningsteamet over sommeren. Stillingene vil bli utlyst i løpet av uke 17. Det presiseres at dette ikke er en ren vikarpool, men et team som skal jobbe med forbedring av turnusordninger, utnyttelse av kapasitet (hus-hytte modellen) og økt andel heltidsstillinger.

Etablering av ladestasjoner status 
Svar: Det er inngått avtale med Kople A/S om etablering av lyn-/hurtigladere i parkeringshus i Hvedingkvartalet. Det er i utgangspunktet avtalt en levering innen juli 2024. Det har imidlertid i forbindelse med deres etablering framkommet behov for større arbeider og kostnader med ny nettstasjon og tilhørende anleggsbidrag enn forutsetninger i avtalen. Det pågår dialog med Kople om å finne en løsning mellom partene hvor også Harstad Taxi inngår slik at de kan løse sitt ladebehov. Kople har i denne sammenheng en tilhørende dialog med Nordanett om behovene knyttet til ny nettstasjon og tilhørende anleggsbidrag.  Det er håp om en snarlig avklaring slik at anlegget kan etableres som planlagt uten store forsinkelser. Dette blir også en del av rapporten i forbindelse med 1. tertial.  

Pleiepenger – status 
Svar: Innspill er sendt til KS, som vedtatt av kommunestyret etter gjennomgang av debatthefte 2024 – Rom for gode tjenester. Vi avventer eventuelle utredninger av økonomiske konsekvenser og endringer i praksis rundt forskuttering av pleiepenger til ny hovedtariffavtale er på plass.

Er det tilstrekkelig antall søkere på rektorstillinger i skolene eller blir det ny utlysing?
Svar: Vi ønsker oss selvsagt så mange søkere som mulig, men vi ser at vi får færre kvalifiserte søkere til stillinger i skolen. Rektorrollen har blitt mer kompleks den siste tiden. Dette henger blant annet sammen med endringer i samfunnet og i gjeldende lovverk. Våre skoleledere har høy faglig kompetanse og de oppleves som engasjerte og motiverte. Det er for tidlig å si om det blir ny utlysning mens ansettelsesprosessen foregår. Vi kommer til å få på plass ledelsesløsninger for alle skolene før høsten.

Skolestruktur - informasjon og involvering av utvalg for oppvekst og kultur. 
Svar: Valg av konsulent er gjennomført ved at Telemarksforskning er valgt etter gjennomført konkurranse.  Oppstartsmøte med konsulenter ble gjennomført 17. april. UTOP blir forløpende involvert og informert om prosjektplan og prosess. Prosess og rapport leveranse fremskyndes etter avtale med Telemarksforskning med 1 mnd. i forhold til opprinnelig vedtatt prosjektplan. Underveisrapport leveres innen 1.09.2024. Rapport fra konsulent leveres endelig innen 30.09.2024. Høring gjennomføres med høringsfrist medio desember 2024. Politisk sluttbehandling gjennomføres i Kommunestyret i januar/februar 2025, etter forutgående politisk behandling i utvalg, ungdomsråd og lokalutvalg.

 Ekstramøte i mai mnd. i UTOP
Svar: Etter godkjenning av ordfører til ekstramøte planlegges det et UTOP møte i mai mnd. den 23.5.24 fra kl. 12.00. Agenda settes opp i dialog med utvalgsleder, men den viktigste saken er «Tiltak for å styrke laget rundt elevene i skolene». Det er planlagt 3 UTOP møter i høst og skolestruktursaken er viktig tema i alle disse møtene i tillegg til andre viktige saker. 

Transporttjeneste for eldre
Svar: Politisk sak planlegges til utvalg for helse og omsorg 12.9.24

Status sak vedtatt i handlings- og økonomiplan 24-27 om: pilotprosjekt for leie til eie av bosatte flyktninger. 
Svar: Det lages en politisk sak på dette som fremmes til utvalg for levekår og integrering den 04.06.24 og kommunestyret 27.6.24.

Kommende sak om natteravner. Hva ligger i?
Svar: Aktuelle problemstillinger som belyses er: Hva er status i dette frivillige arbeidet? Hvordan organiseres dette? Utfordringer ? Kommunens frivillighetskoordinator har startet arbeidet med saken som planlegges til UTOP 20.06.24, u