Harstad sykkelklubb har fått til et fantastisk anlegg i Blåbærhaugen. All ære og honnør til de som har bidratt til dette fantastiske anlegget. 

 Men med økt aktivitet og bruk kommer også noen utfordringer. Flere av oss har mottatt henvendelser fra bekymrede beboere i området på grunn av økt trafikk og manglende tiltak. 

 Veisystemet langs Skogveien er ikke dimensjonert for økt trafikk, og nærmere anlegget er situasjonen enda verre. Her er det trangt og bare gang- og sykkelvei på deler av strekningen. 

 Situasjonen rundt trafikkavvikling i området rundt sykkelparken bør gjennomgås, og man bør se på løsninger som bedrer trafikkbildet der oppe. Både for beboere, brukere av anlegget, men også spesielt for de myke trafikanter som ferdes der. 

 Spørsmål til ordføreren: 

Er det mulig for kommunen og få utarbeidet en trafikkanalyse av området rundt sykkelparken og legge frem en sak for kommunestyret om mulige tiltak som kan gjennomføres i området? 


Svar fra ordfører

For å skape grunnlag for utbygging av trafikkpark og diverse anlegg for sykkel ble egen reguleringsplan med disse formål vedtatt for del av Blåbærhaugen i 2017. 

Som del av utbyggingen av trafikk- og sykkelpark er nytt fortau langs Blokkebærvegen bygd for myke trafikanter inn til anlegget. For tiden pågår også bygging av fortau langs del av Østenbekkvegen. 

Det er kommet diverse innspill om behov for å vurdere trafikksikkerhetstiltak for bl.a områdene inn mot trafikk- og sykkelparken. Harstad kommune arbeider med revisjon av kommunens Trafikksikkerhetsplan som en del av kommunens mobilitetsstrategi. I den anledning vil kommunen gjennomføre trafikkanalyser for de ulke deler av kommunen herunder i Blåbærhaugen og atkomstene til det området hvor bl.a trafikk- og sykkelparken er sentral.
Fartsgrense, kollektiv og belysning samt sammenhengende traseèr for myke trafikanter er blant det disse analysene vil omhandle. De faglige analysene vil igjen kunne danne grunnlag for tiltak og prioriteringer som innarbeides i trafikksikkerhetsdelen av kommunens mobilitetsplan.

Kari-Anne Opsal 220623