Regjeringen fikk i budsjettet for 2024 flertall for å sette av 127 millioner kroner ekstra til å fremme praktisk læring i norske skoler gjennom en ny tilskuddsordning til norske kommuner. Denne skal stimulere til mer praktisk, variert og relevant læring på 5.–10. trinn. Tilskuddsordningen ble åpnet 24.
januar og har søknadsfrist 20. mars.

1. Kommer Harstad kommune til å søke om tilskudd fra ordningen, slik at våre skoler kan oppgradere utstyr for økt praktisk undervisning i tråd med intensjonen fra regjeringen?
2. Hvilke skoler og hvilke prosjekter er aktuelle for Harstad å søke om tilskudd til?
3. Hvis Harstad kommune ikke søker tilskudd, hva er i så fall årsaken til det?


Svar fra ordføreren:

Takk for et godt og viktig politisk spørsmål

Harstad kommune som skoleeier kommer til å søke om tilskudd fra denne viktige ordningen. Og vi håper vi kommer i posisjon til å kunne få ta del i mulighetsrommet som gis innen denne tildelingen.

Hvilke skoler og hvilke prosjekter er aktuelle for Harstad å søke om tilskudd til? 

UDIR har satt søknadsfristen til 20. mars. Skole- og oppvekstsjefen er nå i gang med å utarbeide søknad og plan for bruk av tilskuddet sammen med rektorer fra både barnetrinnet og ungdomstrinnet. 

Jeg har også bedt Skole- og oppvekstsjefen informere utvalg for oppvekst og kultur i møtet 19. mars om søknadens prioriteringer og fokusområder.