Over tid har det vist seg at prisene på bensin og diesel i Harstad-området er svært høye. Hvis man sammenligner med prisnivået på innlandet (Bardu og Målselv), er prisene ofte tre-fire-fem kroner høyere pr. liter i Harstad. 

For tiden opplever stadig flere å få dårligere råd. Rentene er svært høye, matprisene stiger, strøm har blitt dyrere og bompengene skal øke.
Folk flest er avhengig av bil for å få hverdagen til å gå rundt. Da er det veldig uheldig at man må betale så mye for bensin eller diesel som man gjør for øyeblikket.
Det er også urimelig at våre innbyggere i Harstad skal betale så mye mer for drivstoff sammenlignet med prisnivået på innlandet. Derfor burde prisene senkes umiddelbart. Kommunestyret i Harstad burde ta dette problemet på stort alvor og kjempe for at våre innbyggere ikke skal bli flådd ved drivstoffpumpene.

Spørsmål til ordføreren:
1. Hva mener ordføreren om at folk flest i Harstad må betale så mye mer for drivstoff enn andre områder i Troms?
2. Kan kommunestyret i Harstad gjøre noe for å påvirke prisnivået på bensin og diesel, som er altfor høyt i dag?
 


Svar fra ordføreren:

Jeg registrerer at det tilsynelatende er vedvarende høye bensinpriser i Harstad, også sammenlignet med regionen rundt oss.
Dette kan fremstå som urettferdig overfor innbyggerne i Harstad, som selvsagt også merker de økonomiske utfordringene landet står i for tiden. Når det er sagt er dette et resultat av fri konkurranse.


Kommunestyret i Harstad har begrensede verktøy til å direkte påvirke prisnivået på bensin og diesel, da dette i stor grad bestemmes av markedsfaktorer som konkurransesituasjonen, skatter og avgifter, samt kostnader knyttet til drift og transport. Imidlertid kan kommunestyret utforske muligheter som å tilrettelegge for økt konkurranse blant drivstoffleverandører, lobbyere for lavere skatter og avgifter på drivstoff, samt jobbe for å forbedre infrastrukturen for distribusjon av drivstoff. Disse tiltakene kan bidra til å indirekte påvirke prisnivået og skape bedre betingelser for forbrukerne i Harstad.