Spørsmål til kommunedirektøren 

  1. Har Harstad kommune avtaler med fotterapeuter med diabeteskompetanse?
  2. I hvilket omfang bidrar Harstad kommune til å spre informasjon om viktigheten av å få undersøkt føttene jevnlig for personer med diabetes type 2?
  3. Bruker fastlegene i Harstad kommune – både kommunalt ansatte og privatpraktiserende – Noklus Diabetesskjema?

Svar fra kommunedirektøren:


1. Har Harstad kommune avtaler med fotterapeuter med diabeteskompetanse?

  • Harstad kommune har avtale med godkjent fotterapeut som jobbet på Sama aktivitetssenter. Fotterapeuten har tilleggs utdanning innen diabetes fra Nederland, denne utdanningen er ikke blitt godkjent i Norge. 
  1. I hvilket omfang bidrar Harstad kommune til å spre informasjon om viktigheten av å få undersøkt føttene jevnlig for personer med diabetes type 2?
  • Harstad kommune har ikke bidratt aktivt via media eller sosiale medier ang informasjon og viktigheten av å undersøke føtter for personer med diabetes, både type 1 og 2.  For pasienter med diabetes type 1 og 2 er oppfølging hos fastlege vanlig.  Et av flere punkter ved kontroll hos fastlege er undersøkelse av bein og føtter.  
  1. Bruker fastlegene i Harstad kommune – både kommunalt ansatte og privatpraktiserende – Noklus Diabetesskjema?
  • Privatpraktiserende legekontor sjøkanten bruke noklus skjema. Noen av de kommunale bruker dette skjema. Ved omlegging av ny server og en oppdatering i datasystemet har dette skjema falt bort ved flere senter. Pr nå er det kun Kanebogen legesenter som har dette skjema tilgjengelig. Legetjenesten er i prosess med å anskaffe nytt journalsystem og vil i det nye systemet ha denne muligheten igjen på alle legekontor.