Posisjon har satt av 15 millioner for å skifte alle lyspunkter langs veiene våre til LED.

Jeg får tilbakemelding om at det ikke er skiftet i Sørvik - Klatran. Dette var lovet ferdig til 16. august. Men det viser seg at levrandør må sertifisere sine arbeidere ekstra - da det er fylkesvei. Skolen er startetog det begynner å bli høstmørkt. Denne veistrekningen er som kjent belastet også med tungtrafikk.

Vi ba i vår bestilling til administrasjon at skoleveier skulleprioriteres.

Når kan ungene ved Sørvik skole forvente at de har lys i gatelyktene fra Sørvik til Klatran?

Videre kommer det frem at det mangler mange lyspunkt eller lysstolper på strekningen. Det burde vært satt opp nærmere 10 stolper ekstrafor å få opplyst hele veien og spesielt noen farlige svinger.

Hvordan er økonomien i forholdt til bruk av de 15 mill? Er det mulig å disponere noe av dette til å få opp nye lyspunkter?


 

Svar fra ordføreren

Prosjektet med utskifting av alle kommunale gatelyspunkter med en ramme på 15 mill. kr starteti 2021 og skulle gjennomføres innen utgangen av 2023. Arbeidene pågår nu med full produksjon. Entreprenøren har ca 500 punkter igjen å skifta av totalt ca 4000 punkter. Prosjektet ferdigstilles etter planen/kontrakten innen utgangen av inneværende år.

 

Det gjenstårbl.a en strekninglangs fylkesveg 7754 fra Sørvikog opp mot Storvannet. Entreprenøren venter på godkjenning av varslingsplan for dette arbeidetfra fylkeskommunen. Den er venteti disse dager, og planen er at montering av nye gatelys på strekningen Sørvik-Klatran vil starte i løpet av neste uke med ferdigstilling i løpet av 1-2 uker.

 

Når det gjelder bygging av nye gatelysanlegg, så ble det lagt fram en sak om aktuelle strekninger langs kommunale veger.Byggingen av dissehar ingen særskiltbevilgning, men det vil i sluttfasen av fornyingsprosjektet bli vurdert bruke av gjenværende prosjektmidler til etablering av noen nye punkter/strekninger. Ut fra dagens status vil det sannsynlig bli noen slike restmidler. Det vil også være naturlig å fremme en politisk sak om temaet ved sluttføring av pågående prosjekt. Disse tiltakene omfatter imidlertid ikke etablering av nye punkter/anlegg langs fylkes- eller riksveger slik administrasjonen oppfatter saken.