Viser til spørsmålet jeg stilte i kommunestyremøtet 22. juni, der jeg etterlyste tilbakemelding på vurdering av behovet for gjennomkjøring forbudt på deler at Trondenesveien.

Det ble vedtatt en slik fornyet vurdering i tidligere behandlinger av trafikksikkerhetsplanen for Harstad kommune.

Ber om tilbakemelding på dette.

---

Svar fra administrasjonen:

Langs Trondenesvegen er det skiltet gjennomkjøring forbudt på den delen som avgrenses mellom Trondeneskleiva og Naustvegen. Ved vegkryss Naustvegen varsles de kjørende ca. 400 meter foran der Trondenesvegens gjennomkjøringsforbud er skiltet. Bakgrunnen for gjennomkjøringsforbudet var bruk av Trondenesvegen som skoleveg for elever ved Hagebyen skole. Denne del av Trondenesvegen er smal, som gjør at eneste trafikk som ønskes er den til eiendommene. Lenger mot Hagebyen skole er Trondenesvegen bredere og kan tryggere brukes av mye trafikanter sammen med biltrafikk. 

6. september 2019 åpnet Statens Vegvesen Hagebyvegens fortau, som ble bygd gjennom Harstadpakken. Myke trafikanter herunder skoleelever har siden den gang kunne ferdes trygt langs fylkesvegens fortau til Hagebyen skole. En kan med bakgrunn i dette gjøre en ny vurdering av behovet for gjennomkjøringsforbud i Trondenesvegen. Statens Vegvesen er skiltmyndighet for «forbudt for motorvogn» underskiltet «gjennomkjøring». Harstad kommune vil gå i dialog med Statens Vegvesen for vurdering om grunnlaget for Trondenesvegens gjennomkjøringsforbud fremdeles er til stede.