Referat MØTE I FAU 

- publiseres på skolens nettside

- publiserer i FAUs Facebook-gruppe

- sendes ut gjennom skolens kanaler til alle foreldre

Tid: tirsdag 26.9.2022 kl. 18.00-19.20

Sted: Kila skole / personalrommet i 2. etg.

SAKSLISTE

Sak 01/23-24: Opprop/presentasjon 

Til stede administrasjon:

Peder Johnsen, rektor

Ikke til stede: 

2B (kom til låst dør), 5A, 6A. Klasse 10B meddelte ved vårens valg at den ikke vil delta i FAU i henhold til vedtektene. Det ble orientert på møtet om at nyvalg av klassekontakt og klassevara er gjort.

Klasser:

1A: Andreas Buunk-Knutsen, vara

1B: Ann-Heidi Henriksen

2A: André Erikson, vara

3A: Kim-Rune Øverland

3B: Kathrin Løkse

4A: Therese Tangen

4B: Jo Vinje

5B: Terese Mari Sørensen

7A: Kristine Fagerås

7A: Marthe Fossen Paulsen, vara

7B: Sølvi Nordgård, vara

7C: Kristel Aarhus, vara

8A: Marita Berg

8B: Helene Levoll, vara

8C: Gunnar Aamot Hansen, vara

9A: Synnøve Skeie, vara

9B: Trine Berg Hanssen

9C: Helene Benedikte Berntsen

10A: Ingeborg Eliassen

Sekretær: Øyvind Askevold Kaarbø

Sak 02/23-24: Godkjenne innkalling og saksliste

Godkjent uten merknader

Sak 03/23-24: Godkjenne referat fra møte 23.5.23 

Godkjent uten merknader

ORIENTERINGSSAKER

Sak 04/23-24: Instruks klassekontakter, vedtekter og valgordning

Informasjon sendes ut skriftlig via FAUs facebookside.

Sak 05/23-24: Orientering fra rektor

Temakveld ufrivillig skolefravær:

  • Ei gruppa, «De Håpefulle», ble dannet i i 2019 bestående av foreldre fra hele kommunen, ikke lokalt for Kila skole, der foreldre av barn som har vanskeligheter med å følge skolehverdagen kan møtes. Et temamøte blir satt opp i høst i samarbeid med Harstad Kommunale Foreldreutvalg.
  • Det skal også være ei psykisk helse-uke lokalt på Kila skole. Informasjon blir sendt ut fra skolen så fort den er klar.

Trappesaken: 

  • Gammel trapp til småtrinnet ble revet i vår for at ny skulle bygges i sommer. Arbeidet er forsinket. Ny leveringsdato er satt til 10. oktober. Det er et ønske om at det blir gjennomført en brannøvelse i midlertidig trapp slik at elever får øvd seg på bruk av denne som nødutgang.

Paviljongen: 

  • Gjensidige har erkjent ansvar og skal få den satt opp etter at bygget ble påkjørt og ødelagt. Et firma er engasjert og skal sette den opp igjen. Rektor opplyser at det har vært vanskelig å få svar på når arbeidet skal utføres.

Vårdugnad: 

  • Dugnad ble ikke utført da ansvarlig gjorde seg utilgjengelig. Sykkelbane trenger grus, og ballbingen trenger ny sand i kunstgresset. Til slike dugnader kreves et par foreldre per klasse. Øker vi til tre foreldre, kan vi overføre disse oppgavene til våren 2024.

Lærersituasjonen/fravær stab: 

  • Generelt er det vanskelig å rekruttere lærere. I vår trodde skolene at det var tilstrekkelig med søkere, men etter første ansettelsesrunde var det ingen igjen. Spesielt for små skoler var rekrutteringen krevende. Kila skole har i sommer/høst fått to oppsigelser. Disse lærerne slutter i løpet av en måned. Ny utlysning kommer 27. september i et forsøk på å erstatte dem som går ut. 

Sykemeldinger: 

  • Cirka to prosent i korttidsfravær i staben, det er mindre enn de 5-6-prosentene Kila skole normalt har hatt. Ingen av sykemeldinger er arbeidsrelaterte.

Fravær elever:

  • Det er synkende fravær blant elever, men enkelte elever har veldig høyt fravær. 
  • Skolen har også en del høyt fravær knyttet til elever som driver med idrett. Det har en konsekvens med tanke på læring. 
  • I høst lages rapport, som skal brukes internt, slik at det oppretteres dialog med foreldre til elever med urovekkende høyt fravær.
  • Skoleroboter er diskutert der elev som er ute av klasserom kan følge undervisning likeve. Kommune anskaffer to som ei forsøksordning. Det er ikke avklart hvor. Krever også godkjenning fra alle i klassen. 

Ungdomsklubben: 

  • Inntil problematikken med drennering og oversvømmelser er fikset, prøve skolen i samarbeid med klubbens frivillige å finne løsninger for alternativ drift. Spesielt for de yngste gruppene, hvor deltakelsen var stor i forrige skoleår, er det viktig å opprettholde tilbudet med midlertidig klubb i gymsalen.
  • Se for øvrig under eventuelt nærmere informasjon fra AU i FAU.

Fjorårets avgangselever, status videre: 

  • Oppdaterte tall for inntak på videregående skoler er ikke mottatt. Status blir gitt i neste møte. Generelt kommer elevene fra Kila inn på sine førstevalg. Forrige måling viste at 93 prosent av elevene fra Kila gjennomfører videregående skole.

Sak 06/23-24: Orientering om Gå til skolen-aksjonen 2023

  • Ansvarlig for aksjonen kunne ikke stille i møtet, men sender skriftlig rapport til FAU. Denne klassekontaktens vara, André Erikson, ber om at skriftlig rapport også overføres til neste kampanjeleder.

Sak 07/23-24: Orientering om TV-aksjon 22. oktober

  • TV-aksjonen arrangeres av 7. trinn med hjelp av 6. trinn. Klassekontaktene snakker sammen og setter i gang forarbeidet snarest, og koordinerer med skolen og kommunens kampanjeleder. 

Sak 08/23-24: Fokusgruppe 

  • Det ble orientert om ansvaret til de ulike fokusgruppene. Gruppe 1 og 3 må huske fristen 5. november for innmelding av henholdsvis kampanjeleder for Gå til skolen og dugnadsleder.

Gruppe 1 (1.-4. trinn): Trafikksikkerhet/Skoleveigruppe/sikkerhet er fokus for småtrinnet

  • Gruppa har ansvar for den årlige Gå til skole-kampanjen. Gruppa velger selv kampanjeleder. Gi tilbakemelding til AU om kampanjeleder innen 5. november
  • Gruppa har ansvar for trafikksikkerhetstiltak og oppfølging av veimyndigheter, kommune med mer.

Gruppe 2 (5.-7. trinn):

  • 7. trinn har ansvar for innsamlingsaksjonen (TV-aksjonen) i samarbeid med 6. trinn.
  • 6. trinn har ansvar for 17. mai og vil overta 17. maiperm der det står hvilket arbeid som må utføres.
  • Ny komite bes igangsette tiltak i henhold til sak 52/22-23, herunder ny fane, skal det være lokalt tog, lokalt arrangement. Hvis tog, få avtale med musikkforening.

Gruppe 3 (8.-10. trinn):

  • Gruppa har ansvar for den årlige vårdugnaden, og gruppa velger dugnadsledere. Tilbakemelding om dugnadsledere gis AU innen 5. november.
  • Gruppa har ansvar for koordinering av natteravner i Kilas nedslagsfelt. Foreløpig er det ingen aktivitet blant natteravner i Harstad. Harstad Kommunale Foreldreutvalg har forsøkt å få politikere med på at kommunen ansetter en ressurs for å lede natteravner, positive signaler er gitt, men foreløpig har ingenting skjedd.

Sak 09/24: Presentasjon av årshjul

  • Årshjul ble delt ut i papirform, og publiseres på skolens Facebook-side.

Sak 10/23-24: Eventuelt

  • Innspill fra Sølvi Nordgård, 7B: Ønske om at 8.-10. trinn skal inkluderes i temakveld om rus, som gjennomføres på 9. trinn.
  • Orientering fra AU i FAU om den stengte ungdomsklubben: Bygg og eiendom i Harstad kommune opplyser at alle kummer og utvendig drenering ble filmet og rengjort etter det ble oppdaget at det kom vann opp av gulvet inn i tilfluktsrommet. Drenering ligger ikke dypt nok og er mangelfull for den eldste og dypeste delen (tilfluktsrommet). Det kommer fortsatt opp vann ved større nedbørsmengder og snøsmelting, derfor er oppbyggingen som dekkes av forsikringen satt på vent. På grunn av dybden til tilfluktsrommet og nivåforskjellen på tilbygget (som er på baksiden av skolen), er det vanskelig å komme til for å drenere og lede bort vannet rundt og under bygget. Å etablere en ny drenering vil bli svært kostbar og kommunen har ikke kunnet sette i gang arbeider med dette. Hinnstein er engasjert for å bistå oss med å se på alternative muligheter som kan løse problemet. Kommunen håper at det kan foreligge ett forslag fra Hinnstein med en rimelig og gjennomførbar løsning i løpet av september/oktober.

 

  • Møteplan for 23/24. Alle dager kl.18:00-20.00 hvis ikke annet er oppgitt.

 

26.9.23 avholdt21.11.23 23.1.24 12.03.24 28.05.24

Ved forfall skal KLASSEKONTAKT tidlig varsle og kalle inn varaen sin.

Møtedato i Harstad kommunale foreldreutvalg (HKFU): FAU-leder representerer Kila

Ingen dato klar

Møtedato i Samarbeidsutvalget (SU): FAU-leder og nestleder, styremedlem vara

Ingen dato klar

Arbeidsutvalgsmøter: FAU-leder, nestleder, styremedlem og sekretær

Møtedatoer: 18.09.23, 06.11.23, 08.01.24, 04.03.24, 13.05.24

OBS! Forslag til saker for behandling i FAU sendes leder før arbeidsutvalgets møter senest dagen i forveien. 

Øyvind Askevold Kaarbø
sekretær FAU / Kila skole