Den såkalte Rødskolen på Seljestad er en brakkerigg fra 1960 og huser i dag ca 130 elever fra 1.-3. trinn i tillegg til ansatte.
Dette er et av de mest slitte skolebyggene vi har i Harstad kommune. Den byggetekniske situasjonen er ikke tilfredsstillende, heller ikke den universelle tilgjengeligheten til og i selve bygget. Nytt skolebygg er ikke prioritert i budsjett- og økonomiplan for 2024-27.

Harstad Høyre er kjent med at bygget i dag kan ikke brukes til nye elever med spesielle behov fra høsten 2024, ei heller av en elev som går der allerede i dag - uten at det gjøres noe med blant annet inngangspartiet. Behovet fra høsten av er ytterligere fem rom (to grupperom, et hvilerom, et stellerom og et arbeidsrom/utstyrsrom). Hvordan skal dette gjøres mulig?

De ansatte ved Seljestad skole ønsker seg – som en midlertidig løsning i påvente av et nytt, permanent bygg - en ny, oppdatert brakkerigg som er universelt utformet, som er av dagens byggetekniske standard og som vil dekke nåværende og nye elever og ansattes behov.

Forslag til vedtak:
Kommunestyret ber kommunedirektøren kartlegge følgende kostnader:

  • Dagens drift av Rødskolen inkludert de endringer/tilpasninger som må gjøres for neste skoleår
  • Riving av dagens skolebygg (Rødskolen)
  • Å sette opp og leie en egnet brakkerigg i 5-8 år

Kostnadsberegningen legges frem i neste kommunestyremøte.
Nina Dons-Hansen
Harstad Høyre


Svar fra ordfører:

Svar interpellasjon brakkerigg Rødskolen

I forbindelse med tidligere planer om å bygge ny skole som erstatning for Rødskolen ville det vært nødvendig å etablere midlertidig skolerigg i byggefasen. Prosjektet er nå lagt på vent som følge av en helhetlig utredning om fremtidig skolestruktur.  

Utredningen skal presentere konkrete alternativer for en framtidig skolestruktur i Harstad som gir best mulig skole for minst mulig kostnader, og som gir en likeverdighet i opplæringstilbudet til den enkelte elev uavhengig av hvor i kommunen eleven bor. Utredningens analyse, vurderinger og anbefalinger skal dokumenteres i en rapport fra konsulenten. Denne rapporten skal utgjøre hoveddokumentasjonen i et politisk beslutningsgrunnlag for å foreslå endringer i skolestrukturen fra og med høsten 2025.

Utfordring for de nye elevene med spesielle behov må løses med ett mindre tilbygg (brakkerigg) tilknyttet Rødskolen som tilrettelegges og ivaretar behovet til disse. Utfordring og mulig løsning er nylig drøftet med skolen. På grunn av leveransetid kan det være utfordrende å ha dette ferdig til skolestart høsten 2024.