Forebyggende forum skal sikre at tjenester og tilbud til barn og unge er koordinert og i utvikling på tvers av enheter og avdelinger i kommunen og andre etater og organisasjoner i Harstad.  

- Den tverrfaglige forankringen på ledernivå sikrer at man raskt kan ta beslutninger og iverksette tiltak når behov oppstår eller meldes inn, sier Chris Tandy, skole- og oppvekstsjef i Harstad kommune. Han legger til at felles beslutninger forplikter de involverte enhetene, noe som styrker koordineringen av tjenestetilbudet til målgruppen.

For å lede forumet, har han midlertidig hentet inn Christian Møller-Olsen, som i dag er rektor ved Kanebogen skole. 

Givende år

- Jeg har hatt flere givende år som lærer og leder ved flere skoler i Harstad, og jeg skulle gjerne vært rektor ved Kanebogen skole lenger enn halvannet år. Men min helse tilsier at jeg akkurat nå må ha litt mer fleksibilitet i min arbeidssituasjon enn jobben som rektor krever, sier Christian Møller-Olsen. 

Bruker restarbeidskraften

-Det har vært et veldig godt arbeidsmiljø, og sammen med ansatte på skolen har vi jobbet målrettet og bevisst med kompetanse, trivsel og samhold. Det arbeidet vil fortsette i mitt fravær. Når min helse tilsier at jeg ikke kan være i full tid på Kanebogen skole, er jeg glad for inntil videre å kunne benytte min restarbeidskraft på dette. Gode oppvekstsvilkår for barn og unge betyr mye for meg, og jeg ser frem til å løfte arbeidet gjennom forebyggende forum, samt å få bruke min kompetanse på andre områder for barn og unge.

Skole- og oppvekstsjef Chris Tandy, som har fått det formelle ansvaret for forumet langt under sitt arbeidsfelt, er glad for at Møller-Olsen har takket ja til å ta på seg ansvaret med å bygge opp denne tjenesten. 

God kompetanse

- Han har gjort en god jobb som rektor, og arbeidsmiljøet ved skolen er godt. Jeg er glad vi nå får brukt både hans kompetanse innen skoleverket og hans kjennskap til ungdomsmiljøet gjennom sitt engasjement innen idrettsmiljøet i Harstad. Jeg har god tro på at hans totale kompetanse vil komme forumet til nytte. 

Martin Berg, rektor ved Stangnes skole, er nå fungerende rektor også ved Kanebogen skole.