Tuning in to teens (TINT)

Tuning into Teens er et universelt foreldreveiledningsprogram for tenåringsforeldre, med barn/ungdom i alderen 10 – 18 år. Hovedfokuset i Tuning in to Teens er å styrke det emosjonelle båndet mellom foreldre/omsorgsgiver og tenåringen. Foreldreprogrammet fokuserer på utviklingsmessige behov hos tenåringer og integrerer et større fokus på aksept og empati. I tillegg ønsker man at foreldre oppnår økt evne til selvregulering, i tilfeller hvor tenåringen avviser dem eller søker uavhengighet. 

Påmelding/kontaktperson for TINT gruppekurs med oppstart første, tredje og fjerde kvartal: 

Påmelding/kontaktperson for TINT gruppekurs med oppstart andre kvartal: 

Sinnemestring Brøsetmodellen

Sinnemestring Brøsetmodellen er en kognitivt basert gruppebehandling for menn og kvinner med sinne- og voldsproblemer. I kurset jobber vi med å bli kjent med egne grunnholdninger, og finne alternative måter å håndtere sinnet på slik at det ikke går ut over andre. 

Påmelding/kontaktperson for gruppekurs Brøsetmodellen: 

Circle of Security Parenting (COS P)

COS P er et veiledningsprogram for foreldre med barn i alderen 4 måneder til 6 år. Det overordnede målet er å fremme trygg tilknytning. Foreldre får gjennom veiledning mulighet til å reflektere over barns behov. Barn utforsker verden, men har behov for å komme tett på for nærhet, trøst og beskyttelse. Foreldrene i kurset oppfordres til å reflektere rundt hvilke situasjoner som gjør det lett å gi barnet trygghet, hvilke som er vanskelige, og hva som ligger til grunn for dette. Slik får de økt forståelse for barns behov for tilknytning, emosjonsregulering og reparasjonen.

Påmelding/kontaktperson for gruppekurs COS P: 

Foreldreforberedende kurs for gravide

Påmelding til foreldreforberedende kurs for gravide gjøres til kommunejordmor, tlf.  99 22 71 40

Barselgrupper

Alle barn født i samme måned inviteres til barselgruppe to måneder senere (barn født i januar inviteres til barselgruppe i mars, osv.). Skriftlig invitasjon til barselgruppe leveres ved 2-4 ukers konsultasjon hos helsesykepleier. 

Kontakt: Helsestasjon for barn, tlf.  99 22 71 40

International Child Development Programme (ICDP) 

ICDP er et enkelt, helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge. Det retter seg mot omsorgsgivere og skal styrke deres omsorgskompetanse. Dette er en del av introduksjonsprogrammet til flyktninger i Harstad.

Blues Mothers 

Blues Mothers er en mestringsgruppe for nybakte mødre som har det vanskelig i forbindelse med fødsel og spedbarnstid. Målet med gruppa er å bidra til positivt samspill mellom mor og barn for å gi barnet et best mulig utgangspunkt for utviklingen, samt gi mødre anledning til å møte andre i samme situasjon. Gruppa møtes på Familiens hus en gang i uken over 8 uker, og drives av Familiens hus i samarbeid med kommunepsykolog og helsesykepleier.

Blues Mothers - for nybakte mødre - Harstad kommune

Påmelding/kontaktperson for Blues Mothers gruppekurs: 

Bryt Voldsarven

Bryt Voldsarven er et 12-timers kurs for foreldre (gravide eller har barn under 5 år) som er vokst opp med vold og som ønsker å forebygge videreføring av denne volden til neste generasjon. 

Bryt voldsarven - et kurs fra kommunepsykologene - Harstad kommune

Påmelding Bryt Voldsarven: Heggen legesenter, tlf. 77 02 77 30

PMTO foreldrerådgivning i gruppe

PMTO (Parent Management Training Oregon-modellen) er et foreldreveiledningstilbud. Målet er å hjelpe familier til å få det bedre sammen. Som foreldre står man ofte i situasjoner som oppleves utfordrende. Kanskje hverdagen er stressende, og du strever med å få barna til å samarbeide. Eller kanskje er dere som mamma og pappa ikke enig i hvordan dere skal møte barna. Det er mange ting som kan gjøre at man føler seg frustrert og utilstrekkelig.

I PMTO jobber vi for å fremheve de positive ressursene til familien og bygger videre på dette. Vi ser på hvordan man kan møte barnet og bygge opp den gode relasjonen, og vi har gode verktøy for hvordan man kan håndtere samarbeidsutfordringer.

Påmelding/kontaktperson for PMTO foreldrerådgivning i gruppe: