Signering skole Nordsiden
Bildetekst: Kontrakten signeres av daglig leder i Consto Nord as Erlend Danielsen og bygg- og eiendomssjef i Harstad kommune, Jan Dag Stenhaug. Bak står prosjektutvikler i Consto Nord, Rune Tjetland Stenberg. Foto: Øivind Arvola 

Harstad kommune har valgt en såkalt samspillskontrakt på byggeprosjektet. Kontraktsprisen er på 297 millioner kroner, en sum som begge parter strekker seg etter å holde.

– I korthet betyr det at kommunen og entreprenøren Consto Nord har utviklet, prosjektert og skal utføre byggeprosjektet sammen, for at vi som kommune skal få et best mulig resultat til riktig pris, og slik at entreprenøren kan sitte igjen med en rimelig fortjeneste, sier bygg- og eiendomssjef i Harstad kommune, Jan Dag Stenhaug. 

Han er svært fornøyd med at avtalen er underskrevet, og byggearbeidene kan starte. Skolen vil kunne huse 350 elever, fordelt på 14 klasserom. Totalt blir skolen på cirka 7100 kvadratmeter, og er dermed en av de største i Harstad. Flerbrukshallen vil være på størrelse med Seljestadhallen, og ha plass til 600 mennesker. Selve spilleflaten er på noe over 1200 kvadratmeter, og kan deles i tre deler med uttrekkbare vegger.

– Det tar lang tid fra politisk vedtak er fattet til en ny skole står ferdig, men nå er nok en milepæl passert. Kontrakten er tildelt og signert og snart går spaden i jorda. Det blir «før og etter» når nordsidas nye skole, flerbrukshall og storstue endelig står ferdig., sier ordfører Kari- Anne Opsal.

Oppstart i februar

For tiden jobbes det med ny atkomstvei til skolen fra Ervikveien. Så snart området har en tilfredsstillende anleggsvei til tomten, påbegynnes grunnarbeidene, sannsynligvis allerede i februar. 

– Det skal kjøres ut en betydelig mengde løsmasser, samtidig som det skal gjenbrukes minst 9000 kubikkmeter sprengstein i veiprosjektet. Dette sparer både miljø og kostnader, sier prosjektleder for skolen, Per Nordskog. Han legger til at i denne perioden vil det også borres brønner for bergvarme. Brønnene skal gi skolen og flerbrukshallen fornybar og rimelig oppvarming.

I april vil betongarbeidene starte, og man tar sikte på å ha råbygget oppe i god tid før jul, samt ett tett bygg om lag ett år etter prosjektstart. 

– Skolen og hallen skal så innredes frem til høsten 2025, og det er satt av tid til skikkelig testing, opplæring, overlevering og innflytting frem til julen 2025, sier Nordskog. 

Fra blanke ark

Entreprenør Consto Nords prosjektutvikler Rune Tjetland Stenberg sier at det har vært både spennende og givende å utvikle skolen fra blanke ark til et funksjonelt bygg. 

– Harstad Kommune fortjener ros for å gjennomføre prosjektet som et samspillprosjekt der kommune, entreprenør, rådgivere og brukere har jobbet med prosjektet i fellesskap. Jeg er helt sikker på at kommunen sitter igjen med et bygg som gir folket på nordsiden den beste skolen, idrettsanlegget og kulturarenaen for pengene. Det har vært en god prosess så langt, hvor vi i fellesskap har funnet de rette løsningene og dratt lasset sammen. Nå ser vi frem til å realisere bygget som er utviklet, sier Stenberg.

Svanemerkes

Parallelt med byggingen vil arbeidene med skolens flotte uteområder pågå både i 2024 og 2025. Det er verdt å merke seg at alle løsningene som velges i prosjektet er miljøriktige, slik at prosjektet kan oppnå Svanemerket, det offisielle nordiske miljømerket.