Alle er invitert, både enkeltpersoner, organisasjoner og andre som har meninger om hva som skal til for å forebygge utenforskap.

Utenforskap reduserer livskvalitet

- Utenforskap reduserer livskvalitet, sier ordfører Kari-Anne Opsal. 
- I tillegg mangler vi arbeidskraft, så et viktig virkemiddel for å bekjempe utenforskap vil være å få flere i hel eller delvis jobb. Men det er andre virkemidler også, og nå ønsker vi innspill, sier hun. 

Kommer i mange former

Utenforskap blant barn og unge er en alvorlig utfordring som påvirker livene til mange i samfunnet. Utenforskap kan komme i mange former, inkludert økonomisk, sosial, utdanningsmessig og kulturell. Barn og unge som opplever utenforskap kan føle seg isolerte, ensomme og ekskludert fra fellesskapet. Dette kan ha negative konsekvenser for deres mentale helse, utdanning og fremtidige karrieremuligheter.

Hvilke tiltak skal vi sette inn?

Det er viktig at samfunnet jobber sammen for å bekjempe utenforskap blant barn og unge. Dette kan inkludere tiltak som å styrke støtte- og veiledningstjenester, øke tilgangen til utdanning og jobbmuligheter, og bygge et inkluderende og mangfoldig samfunn der alle føler seg velkomne og respektert. Ved å arbeide for å redusere utenforskapet, kan vi gi alle barn og unge en bedre sjanse til å lykkes og bidra positivt til samfunnet.

Gruppearbeid

Psykologtjenesten innleder og spiller opp til Innspillsrunden om utenforskap og tilhørighet blant barn og unge. Temaet spenner over et bredt spekter, fra venner, skole, arbeid, fritid eller bolig. Innspillene skal brukes i utformingen av kommunedelplan for helse og omsorg. 

Det vil bli delt opp i mindre grupper som diskuterer rundt bordene hva som skal til for å forebygge utenforskap. Hva skal til for å forebygge utenforskap blant alle barn og unge i Harstad kommune.