- Vi ha hatt en gjennomgang av situasjonen med oteren fredag. Vår ettersøksgruppe består av erfarne folk som gjør egne vurderinger i hvert enkelt tilfelle rundt skadede dyr, og den sparer mange dyr for store lidelser, sier kommunedirektør Børge Toft.

Det skal nå ses på rutiner og instrukser om det er noe som skal klargjøres eller presiseres. 

Når det kommer til selve hendelsen , så var oteren skadet og stresset, og tilstanden ble vurdert slik at det var mest skånsomt å avlive den på stedet, for å unngå at den ble mer stresset. Representanten fra ettersøksgruppen ba folk i forkant om å trekke seg unna, slik at man slapp å oppleve dette. Å ta livet av et dyr er brutalt, og det er knyttet mye følelser i forhold til dyrevelferd. Det var utelukket å skyte oteren på stedet, og den ble avlivet med en kraftig steinblokk, slik at dyret døde umiddelbart. 
-  Folkene i ettersøksgruppen har god kjennskap og kompetanse til å gjøre dette, og jeg har full tillit at gruppen vet hva den gjør, sier Toft, men legger til:

- Vi ser at mange reagerer på måten dette ble gjort på, og mener at situasjonen kunne vært løst på andre måter, eksempelvis ved å frakte dyret til et mer skjermet sted og avlivet dyret der. Det er mulig, og må vurderes fra gang til gang, til det beste for dyret. Dette er lærdom vi tar med oss videre, hvis lignende situasjoner skjer i fremtiden.