Vi har både et kortsiktig og et langsiktig perspektiv på hvordan vi skal ta imot utskrivningsklare pasienter. Vi har åpnet en ny sykehjemsavdeling med ni plasser, og vi tilbyr flere institusjonsplasser i nabokommuner (åtte plasser per 18. oktober 2023). 

Videre skal vi i løpet av relativt kort tid øke vår kapasitet på langtidsopphold med 14 plasser i første omgang. I tillegg er det vedtatt å etablere 150 nye heldøgns omsorgsplasser og sykehjemsplasser de neste ti årene; i tre bølger av 50 plasser, de første 50 plassene allerede i løpet av to til tre år. 

Vi har også høy aktivitet på ulike byggeprosjekter innenfor helse, omsorg og velferd. Dette vil totalt frigjøre 37 omsorgsplasser når disse prosjektene er ferdig i 2025. Vi bygger også nytt og moderne helsehus hvor alle kommunale helsefunksjoner er samlet, og dette skal stå ferdig i 2025. Her etablerer vi også et opplærings- og simuleringssenter i samarbeid med UNN Harstad og UIT. Vi øker vår årlige kapasitet på korttidsplasser med 2550 liggedøgn.