Hålogalandsrådet skal samle unge voksne til samhandling, læring og inspirasjon rundt gründerskap og idévekst på en unik regional arena som har fått navnet «SKAPERKRAFT» 23. februar 2022.

Samtidig i Harstad og Narvik

Skaperkraft skjer i samtid fra Thon hotell Harstad Arena Nord-Norge og Folkets Hus i Narvik, i tillegg kan man delta digitalt. På grunn av innovative tekniske løsninger vil Skaperkraft gjennomføres uavhengig av gjeldende tiltak mot pandemien.

Temaene «Kem kan hjelpe på veien?» og «Korsn skaffe pengan?» står sentralt, det samme gjør Ungt Entreprenørskap og Propellfabrikken.

Programlederne

På scenen finner vi unge gründere som deler sine erfaringer sammen med representanter fra virkemiddelapparatet. Det hele skal ledes av propellene Vilde Øines Nybakken og Gyrd Harstad.

  • Vilde Øines Nybakken er 28 år og jobber som journalist i Fremover i Narvik. Vilde var deltaker i Propellfabrikken 2019/2020. Hennes hjertesak var – og er fortsatt - å få fram unge stemmer i media.
  • Gyrd Harstad er 35 år, kommer fra Lillehammer og ble for noen år siden Kvæfjerding. Han har utdannelse innen skogbruk og har siden 2018 vært ansatt som skogrådgiver i Kvæfjord kommune og Harstad kommune. Gyrd er deltaker på Propellfabrikken Hålogaland som pågår nå.

Talentene 

Skaperkraft ønsker også å vise frem noen av regionens unge talenter, og på scenene stiller Erik Mathias Munkli, Inna Marja Amundsen og selveste Kristian Kristensen.

Kristians suksess med tidligere utgivelser har gitt han plass i mangfoldige hjerter, spillelister og publikummere. «Kan du lære mæ» har passert 10 millioner streams og «Du ga mæ viljestyrke» er ikke langt unna å nå dobbelt platina. Begge låtene har også vært topp 5 på radio. Kristian Kristensen er ute med nytt album med tittel «2003», etter å ha sluppet singlene «Feit liten taper» og «Desperat» i løpet av høsten -21. Kristian leverer nå en helt annen sound enn det vi har hørt fra ham tidligere. Denne gangen har talentet også gjort jobben med å produsere alt selv. Tekst er og blir i fokus når Kristian lager musikk. Det blir en eksklusiv mini-konsert med Kristian onsdag kveld 23. februar med begrenset antall billetter. Mer info om påmelding til konserten kommer snart.

Om Hålogalandsrådet

Hålogalandsrådet er et interkommunalt politisk råd bestående av ordførerne i Hålogalandsregionen. Rådet har 8 medlemskommuner fra Troms/Finnmark og Nordland. Rådet behandler saker som går på tvers av kommunegrensene og er et politisk samarbeidsorgan som skal arbeide for å utvikle og styrke regionen. Rådet er opptatt av at unge skal bo, arbeide og trives i regionen. I tillegg jobber de med infrastruktur- og samferdselstiltak, samt rammebetingelser for kommuner og næringsliv. Samarbeidet skal bygge på enstemmighet, åpenhet og gjensidig tillit.

Hålogalandsrådet første leder er Narviks ordfører Rune Edvardsen, som fra 2022 overleverer stafettpinnen til Harstads ordfører Kari-Anne Opsal.

Mer informasjon om konferansen og påmelding finner du her (gratis deltakelse):
https://www.halogalandsradet.no/skaperkraft-medunge-forunge/

 

For nærmere informasjon kontakt daglig leder Hålogalandsrådet:

Ingeborg Johnsen Mobil: 970 87 755

E-post: ingeborg@halogalandsradet.no