Harstad bibliotek har nå selvbetjent utlån. Automaten heter Frida, og hun er behjelpelig med både selvbetjent utlån og innlevering av bøker og annet materiale. Endelig kan publikum selv foreta utlån og innlevering uten å måtte være avhengig av en tilgjengelig bibliotekar. Det er selvsagt fortsatt mulig å låne ut i skranken for de som ønsker det. 

For å kunne bruke den selvbetjente automaten må du enten ha lånekort tilgjengelig, eller du kan bruke ditt fødselsnummer dersom du ikke har med lånekortet. Det er ellers mulig å laste ned digitalt lånekort på telefon. Ved innlevering av materiale behøves ikke lånekort. Dersom det er noe du lurer på noe i forbindelse med selvbetjent utlån, er det bare å spørre en av de ansatte.  

For ytterligere å gi et bedre og mer publikumsvennlig tilbud, innfører Harstad bibliotek søndagsåpent fra og med februar. Dette er foreløpig en prøveordning som skal vare ut april måned. Dersom det viser seg å bli en suksess, vil det bli innført som et permanent tilbud i vinterhalvåret. 

Følg med på bibliotekets nettside eller på Facebook for nærmere informasjon.