Planområdet omfatter følgende 9 eiendommer: 42/63, 42/13, 39/15, 39/44, 39/66, 39/88, 39/1, 39/3 og 39/45.

Planarbeidet har pågått i flere år. Det hele startet i februar 2011 da det ble tatt et initiativ av tre golfentusiaster i Harstad for å se på muligheten for å anlegge en 18-hulls golfbane i SørTroms regionen slik at golfsporten kunne få samme utviklingsmuligheter her som i Tromsø, Bodø, Lofoten og landet forøvrig.

I 2013 ble det så fremmet forslag til reguleringsplan for golfbane i Sørvik som i hovedsak omfattet det samme planområdet som dagens plan, men med tillegg av et større område rundt Vikevatnet. Reguleringsplanen av 2013 ble vedtatt av Harstad kommunestyre, men ble ikke godkjent "i sin nåværende form" av departementet da det ble vurdert at den som helhet hadde for stor negativ innvirkning på naturmangfoldet. Departementet ba om at man så på mulighetene til en alternativ utforming. Hinnøy golfklubb har fulgt opp departementets henstilling og brukte i 2017 store ressurser på å arbeide fram en ny alternativ banetrase som tar hensyn til Kommunaldepartementets vedtak av 30. september 2016 på best mulige måte.

Ny alternativ utforming har langt på vei eliminert alle konfliktpunkter som gammel løsning av 2013 var beheftet med. Anleggets arealomfang har blitt komprimert, slik at flere viktige naturverdier ikke blir berørt i samme grad som tidligere.

Det ble i 2018 oppnådd full enighet mellom klubben og kommunen om å legge dette nye alternativet til grunn for avsetting av golfbaneformål i arealdelen i nytt forslag til kommuneplan. I forbindelse konsekvensutredning tilknyttet reguleringsarbeidet i 2013 har Hinnøy Golfklubb tidligere innhentet utredninger på tema landbruk, reindrift, naturmangfold, landskap og Friluftsliv. Harstad kommune har dessuten i sitt kommuneplanarbeid foretatt en oppdatering av de konsekvenser det nye baneløpet vil få på naturmangfold og jordbruk m.m., mens klubben har gjennomført en helt ny og omfattende samfunnsanalyse (utført av Bedriftskompetanse AS) som redegjør for de samfunnsmessige konsekvenser et slikt golfanlegg vil kunne få for nærområdet, byen og regionen.

I tilknytting til ny reguleringsprosess har Hinnøy golfklubb i tillegg fått utarbeidet nye konsekvensvurderinger for vann og naturmangfold basert på nytt planalternativ. Vurderingen er utarbeidet av NaturRestaurering AS og er datert juli 2019 2017-justeringen av planområdet fra 2013 medførte en omarbeidelse av opprinnelig plan og i samråd med Harstad kommune er derfor planarbeidet startet på nytt. Men i praksis er ny plan kun en revisjon av den planen som ble vedtatt av Harstad kommunestyre i 2013.

Forslagstiller for ny plan er Hinnøy Golfklubb og planarbeidet utføres av Hålogaland Plankontor AS.

Du kan lese hele planen her.