Det hele startet i 1964. Da donerte Karl Bergheim et grøntareal på Seljestad til kommunen, under forutsetning at det skulle bli et offentlig tilgjengelig parkområde som alle kunne dra nytte av. Tomten fikk navnet Karl Bergheims plass. Årene gikk og lite ble gjort.
Så, i 2021, ble det tatt tak i saken. Fontenehuset fikk 250.000 kroner fra Statsforvalteren til å kjøpe inn utstyr og treningsapparater til parken, mot at Fontenehuset fikk bruke deler av parken til å dyrke grønnsaker til eget kjøkken, og til å sette opp et drivhus. Her har brukere og frivillige og støttespillere lagt ned mye arbeid og innsats i å få plassen flott.
Plassen er i dag en åpen og tilgjengelig park, til glede for hele lokalsamfunnet vårt. Det vil kunne bli et treffpunkt og en sosial møteplass hvor generasjoner kan samhandle og omgås i flotte naturomgivelser.
Fontenehuset ønsker at opplevelsen av å være på Karl Bergheims plass skal være inspirerende og bærekraftig.
Det vil være omgivelser med vakre blomster, trær og kulturplanter, samt stier og sittebenker som inviterer til en god samtale mens man kan plukke ulike bær og nyte naturen.
Et slikt sentrumsnært grøntområde mener brukerne av Fontenehuset vil kunne løfte nærområdet på Seljestad og bidra til at Harstad blir enda mer «attraktiv hele livet» - som er Harstad kommunes visjon.
Det har de helt rett i.

 

Prosjektet Karl Bergheimsplass er et samarbeidsprosjekt mellom Harstad kommune og Fontenehuset i Harstad. Karl Bergheims plass er en 1,3 dekar stor parsell på Seljestad i Harstad kommune som i 1964 ble donert til kommunen av Karl Bergheim. Donasjonen ble gitt med vilkår om at det skulle få en parklignende opparbeidelse. Området har stått urørt siden 1964. I dag grenser tomten til Slottet Sykehjem i nord, Seljestadveien i vest og et boligområde i sør. I tillegg grenser Slottet Bygdeborg til området i øst. Slottet Bygdeborg er et festningsanlegg fra eldre jernalder 0-750 e.Kr. og er et fredet kulturminne. 

Fontenehuset ønsker å opparbeide området i tråd med Karl Bergheim ønsker om en åpen og tilgjengelig park til glede for hele lokalsamfunnet vårt. Det vil kunne bli et treffpunkt og en sosial møteplass hvor generasjoner kan samhandle og omgås i flotte naturomgivelser. Opplevelsen av å være på Karl Bergheims plass ønsker vi skal være inspirerende og bærekraftig. Det vil være omgivelser med vakre blomster, trær og kulturplanter, samt stier og sittebenker som inviterer til en god samtale mens man kan plukke ulike bær og nyte naturen. Et slikt sentrumsnært grøntområde vil kunne løfte nærområdet på Seljestad og bidra til at Harstad blir enda mer «attraktiv hele livet» - som er Harstad kommunes slagord.