I løpet av høsten har Rødbergveien legesenter, Bjarkøy legekontor, Heggen legesenter, Havnegata legesenter, Vågsfjord legesenter, Kanebogen legesenter og legevakta alle fått det nye journalsystemet. 

 Sømløst, trygt og effektivt

Det nye systemet betyr en sømløs, tryggere og mer effektiv informasjonsflyt, og vil gjøre hverdagen enklere for helsepersonell og innbyggerne som har behov for legetjenester.

Hvis man eksempelvis bytter fastlege mellom disse sentrene, vil legejournalen bli digitalt overført til det nye legesenteret på en enkel måte. Dermed slipper man manuelt arbeid med å flytte over journalen, noe som har vært mer tid- og ressurskrevende. Helsepersonellet ved det nye legekontoret vil dermed få raskt tilgang til nødvendige opplysninger om pasientene når et tjenstlig behov oppstår. 

Sender ut SMS

- Dette er en god, helhetlig løsning som gir mange fordeler. Helsepersonell som trenger tilgang til helsejournalen, får raskere relevant og oppdatert informasjon om pasienten sin. Det gir en tryggere behandling av pasienten, sier enhetsleder for helse og mestring, Øyvind Arntzen. 

I forbindelse med oppgraderingen, vil legekontorene sende ut en SMS, der den enkelte pasient blir gjort oppmerksom på bytte av journalsystem. Dette gjelder spesielt de som tidligere har byttet fastlege, og ikke har fått med journalen over til det nye legesentret. Disse vil få journalene sammenslått til en journal. De som ikke ønsker dette, må ta kontakt. Nærmere opplysning om kontaktinformasjon vil bli sendt ut på SMS. 

Gode erfaringer

For sikkerhets skyld; det nye systemet har ikke har noe med Helseplattformen som innføres i Midt-Norge å gjøre. 

- Erfaringene fra andre kommuner som har innført systemet er gode, og de aller fleste innbyggerne velger å flytte med seg legejournalen hvis de bytter fastlege, slik at de er sikret en enklere og sømløs prosess ved et bytte, avslutter Arntzen.