fontene-7.jpg
Teknor har undersøkt pumpen. Serviceleder Kristian Brekke Johansen (t.v.) hos Teknor sier det har vært en komplisert jobb å finne feilen. – Det var kortslutning i viklingene i motoren. Skaden er så stor at det å vikle om motoren ikke er lønnsomt. I midten, Bjørn Akselsen. Foto: Øivind Arvola

- I april i år sluttet fontenen som står ved Harstad brygge å fungere, halvannet år etter at det ble satt i drift. Først mistenkte vi at det var strømforsyningen som sviktet, men etter at Teknor har inspisert pumpen og motoren, er det konstatert at det er høytrykksmotoren til pumpen som skyver vannet til topps som er ødelagt.

Feilsjekk

Det sier mannen bak Selsbanes seil, Geir Samuelsen. Han er takknemlig for at Teknor med sitt kompetansemiljø tok på seg oppgaven å feilsøke fontenen.

- De har levert en uavhengig rapport som vi har tatt opp med leverandøren. Den beklaget at produsenten i Italia ikker hadde levert det vi hadde bestilt - en saltvannspumpe i syrefast stål. Nå har leverandøren bestilt en ny pumpe, men det tar seks uker å levere den. Dermed blir ikke Selsbanes seil i se før i månedskiftet juli/august. 

Landemerke

Harstad kommune eier Selsbanes seil.

- Det er kjedelig at dette har skjedd. Fontenen har blitt et populært landemerke, og vi merker at mange savner den, sier næringssjef Bjørn Akselsen.

Selsbanes seil-1.jpg
Slik er Selsbanes seil når den fungerer. Foto: Øivind Arvola