Flere farger/Fargespill er et kunstnerisk mangfoldsprosjekt som har spredd seg i store deler av Norge etter starten i Bergen i 2004. 

- Nå er vi endelig klare til historiens første forestilling i Harstad, sier kulturskolerektor Johannes Roksand Fauchald.

Aktørene er barn på Harstad skole (4.-7.klasse) – og sammen med selveste Hærens musikkorps vil de vise frem hvem de er.

- Aktørene (barna) har siden midten av mars møttes til flere farger-øving én gang i uka på Harstad skole. Vi spiser sammen, synger sammen, danser sammen, deler historier, sier Fauchald.

Aktørene står på scenen i storsalen 9. november sammen for aller første gang for å vise hvilke skatter de er/har. Selveste Hærens musikkorps er husorkester.

- Flere farger/fargespill er langt mer enn en forestilling, det er en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige. I flere farger stiller vi spørsmålet Hva har du? - og ikke «hva mangler du»? Alle barn møtt som ressurser. Aktørene har alle en unik historie og identitet. Noen har kommet til Harstad som flyktninger og asylsøkere, andre er født eller har vokst opp her, noen er krysskulturelle, sier kulturskolerektoren.

-Dette prosjektet er viktig for fremtidens Harstad – og derfor er vi svært opptatt av at vi klarer å fylle storsalen på kulturhuset til denne debuten, sier Fauchald, og har en klar oppfordring: BLI MED Å FEIRE MANGFOLDET – FEIRE BARNA VÅRE – KJØP BILLETT NÅ!

https://www.harstadkulturhus.no/event/flere-farger/