Innsamlingsaksjonen 2023.
KLAR TIL INNSATS: En ny, sprek kommuneaksjonskomité har satt i gang arbeidet med årets TV-aksjon. Fra venstre: Terje Ørjansen, Julie Solfjell, Bjarne Glad, Lucas Lidahl Gjerstad, Stian Taraldset, Steinar Christensen, varaordfører Espen Ludviksen, ordfører Kari-Anne Opsal. Foto: Øivind Arvola

– Vi håper at alle i Harstad blir med og at alle i lokalmiljøet har lyst til å bidra til årets aksjon. Dette er årets viktigste søndagstur, sier ordfører Kari-Anne Opsal, leder av komiteen.

I år går pengene til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt i landene Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. Midlene skal gå til tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn.

Verdens største innsamlingsaksjon

TV-aksjonen regnes som verdens største innsamlingsaksjon og har de siste årene samlet inn over 200 millioner kroner nasjonalt. I Harstad har det de siste årene vært samlet inn litt under én million kroner.

 - Målet er endelig å bikke millionen, men da trenger vi hjelp av alle gode krefter, sier Opsal.

I tillegg til innsamling både med bøsser og digitalt, er det planlagt ringedugnad til næringslivet med oppfordring om å gi et bidrag, og en ungdomskonsert. Nylig vedtok et samlet kommunestyre å gi 50 000 kroner til årets aksjon, noe aksjonskomiteen håper at skal gi fart på givergleden.

Slik kan du bidra