Åse Marie Gjerdrum fortalte om prosessen for å kunne delta i fagarbeiderløftet. Foto: Øivind Arvola 

- Fagarbeiderløftet er et tilbud til ansatte i faste stillinger som ikke har fagbrev. Ved å tilby muligheten til å ta fagbrev ønsker vi å: øke kompetanse og kvalitet på kommunale tjenester og beholde gode medarbeidere i kommunen, sier HR-sjef i Harstad kommune, Elisabeth Mortensen.

Flere av nabokommunene  deltok på informasjonsmøtet. 

- Dette er et kompetanseløft hvor Harstad kommune er vertskap, men at det er et tilbud også til kandidater fra nærliggende kommuner. Vi har et mål om at inntil 40 kandidater skal komme i gang i løpet av 2024, sier Mortensen.

 Kartlegging

Marit Hågensen fortalte om tilbudet som gis i regi av fylkeskommunen. Foto: Øivind Arvola

Det er fylkeskommunen som har hovedansvar for kartlegging og gjennomføring av den faglige opplæringen. Det vil si at de vil gjennomføre informasjonsmøter for de aktuelle kandidatene, og kartlegge hver enkelt med tanke på å oppnå fagbrev. Noen ansatte vil mangle lite for å kunne ta fagbrev, mens andre vil ha en noe lengre vei å gå. Det lages individuelle planer for kandidatene. 

- De ansatte som tar fagarbeiderløftet vil jobbe i avdelingen som vanlig. De får for fri for å delta i undervisningen, som vil være modulbasert med samlinger, sier Mortensen.

 Informasjonsmøte

- Dette er et godt og viktig kompetansetiltak,sier HR-sjef i Harstad Kommune, Elisabeth Mortensen og Marit Hågensen fra Troms og Finnmark fylkeskommune. Foto: Øivind Arvola

Informasjon og veiledning til aktuelle ansatte vil bli gitt i informasjonsmøter 27. og 28. september på Bergsodden sykehjem.

- Dette er et godt og viktig kompetansetiltak, hvor vi skal bidra til at dyktige ansatte øker sin og virksomhetens kompetanse. Vi skal legge til rette og sørge for at kompetanseløftet lar seg gjennomføre for den enkelte, og vi skal hjelpe kandidatene igjennom det. Dette er et stort felles løft for oss alle, sier Mortensen.