ung-1.jpgProsjektleder Maria Elena Olsen, ordfører i Harstad Kari-Anne Opsal, ordfører i Lavangen Hege Myrseth Rollmoen, kommunedirektør Hugo Thode Hansen, og landskapsarkitekt Lillian Sharma. Foto: Øivind Arvola

I prosessen med å bygge et nytt uteområde i Lavangen, tok ordfører i Lavangen med seg elevene på inspirasjonsstur for å teste ut forskjellige parkområder i Harstad.

Turen startet på Harstad Fritidssenter, hvor leder for Harstad Cyckleklubb, Bjørn Tore Woll hadde en presentasjon av sykkelparken i Blåbærhaugen og fremtidige planer. Her fortalte også Lillian Sharma, landskapsarkitekt ved Harstad kommune, om ulike uteroms prosjekter ved drifts- og utbyggingstjenesten. Deretter ble besøket tatt med på en byvandring til Havnepromenaden, Ottar Håløygs plass og Generalhagen. I løpet av dagen fikk ungsatsing ved Maria Elena Olsen presentere tiltak og prosjekter hvor hun fikk interessante innspill fra ungdomsskoleelevene. Etter en pizzastopp på rådhuset, var siste stopp sykkelparken i blåbærhaugen, hvor ungdommene fikk se og prøve ut  den spektakulære parken.

- Det er flott at Harstad kan være til inspirasjon for andre kommuner rundt. Det viser også godt nabosamarbeid, og vi kommer helt sikkert til dra på besøk til dem for å bli inspirert tilbake, sier ordfører Kari-Anne Opsal.