Dermed har tre personer testet positivt den siste uka. En av de to første positive testene fra helga er fra en person som kom fra et område i Norge med høyt smittetrykk. Den andre positive testen hadde ingen tydelig smittevei, og smittesporingsteamet jobber fortsatt med å kartlegge hvordan personen har blitt smittet. Ti nærkontakter ble satt i karantene, og en av disse har nå testet positivt. Dermed er seks nye nærkontakter satt i karantene. 

Vi ber tilreisende teste seg

Vi minner i samme slengen om at vi anbefaler tilreisende til Harstad fra regioner hvor det er høyt smittetrykk å teste seg for covid-19 ankomstdagen, eller dagen etter ankomst.
Denne anbefalingen gjelder i særlig grad de som har oppholdt seg over tid i regioner med høyt smittetrykk; for eksempel studenter, pendlere, de som har vært på kurs over flere dager og lignende. Vi anbefaler at disse går i frivillig karantene inntil negativt prøvesvar foreligger. Luftveisklinikken melder om at det er merkbart flere som tester seg som kommer fra områder med høyt smittetrykk. I tillegg gjelder de nasjonale retningslinjene. 

Er du usikker på om du skal teste deg? Det er utarbeidet en plansje som kan hjelpe deg. I tillegg kan du ringe vår pandemitelefon 415 71 800.

covid-19-forenklet-flytskjema-ungdom-voksne.jpg