Harstad kommune har på vegne av kommunene Lebesby, Nordreisa, Alta, Hammerfest, Bardu, Kåfjord, Sørreisa, Nordkapp og Tjeldsund i Digitaliseringsnettverket for Troms og Finnmark (DigiTroFi) fått tildelt en million kroner fra Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) til prosjektet «Digivekst i Troms og Finnmark».

Harstad kommune er prosjektleder og motor for Digivekst. Til sammen delte KDD ut 5,85 millioner kroner i engangsstøtte til 22 av 62 søkere som ønsket å heve den digitale kompetansen til innbyggerne i sine kommuner. Målet for Formålet med tilskuddet er å tilrettelegge for et lavterskeltilbud hvor personer med liten eller ingen digital kompetanse kan få hjelp og veiledning. Tilskuddordningen støtter opp om regjeringens og KS felles ambisjon om å gi alle innbyggere mulighet til å delta i det digitale samfunnet.

Vi i nettverket er stolte over å ha fått tildelt rundt 1/6 av KDDs utlyste midler, og vi er klare til å sette i gang. Vi vil kalle inn til et samarbeidsmøte med kommunene rett etter jul.