Demensvennlig samfunn-1.jpg
Demensvennlig samfunn. Det første kurset er holdt, og flere bedrifter fikk merket som viser at den har gjennomgått kurset. Her er fra venstre May-Tove Mannenid, Berit Sivertsen, Inger Joh. Midbøe - alle tre fra Hårek frisør, Turid Moe - Lillings garn og vevstue, Berith Simonsen - Pibo Optik, Siw-Anne Solstad - Mat av Vahl, Elke Andreassen og Hartvig Haukebø - begge fra Pibo optik, ordfører Marianne Bremnes, kursholder Marit Kristensen - Harstad kommune og Ole Jonny Korsgaard - Harstadregionens næringsforening. Foto; Øivind Arvola

 

Harstad har tatt mål av seg å bli et demensvennlig samfunn. Marit Kristiansen koordinerer satsingen Harstad kommune gjør sammen med Nasjonalforeningen for folkehelsen, og nylig ble det første kurset holdt. Fire bedrifter fikk merket, samt en forening.

De første

- Vi er veldig fornøyd med å være i gang, og skal holde to nye kurs fremover, sier Kristiansen. På det første kurset kunne representanter for Pibo Optik, Lillings garn og vevstue, Hårek frisør, Mat av Vahl og Harstadregionens næringsforening stolt motta beviset på at flesteparten av bedriften av fått en times kurs om hvordan man behandler kunder – og spesielt kunder med demens med verdighet.

Kundebehandling

- Det er ikke mulig å se at noen har demens. Derfor ønsker vi nå å tilby et timeskurs for å gi kunnskap og serviceråd til ansatte, slik at de blir trygge i møte med mennesker med demens. Når man får en sykdom som gjør det vanskelig å huske, kommunisere eller finne veien, er det viktig å bli møtt med respekt og forståelse, sier Kristiansen, og poengterer at det er et målrettet kurs på kundebehandling.

Oppfordring

Nå skal bedrifter som Dnb, Vakre vene, Parabolflua og andre sentrumsbedrifter gjennomføre slike kurs i løpet av november.

- Vi har flere planlagte kurskvelder og oppfordrer flere bedrifter å bli med. Vi prøver å være fleksibel med hensyn til tidspunkt, og vi forsøker å samkjøre flere bedrifter. Men vi skal gjøre alt vi kan for å klare å komme til alle som ønsker det, sier Marit Kristiansen, og legger til:
Denne kampanjen kan være med på å gjøre store forskjeller for mange mennesker. Jeg oppfordrer alle som vil og kan til å være med. Ring meg gjerne for mer informasjon og påmelding på tlf 98058391. Sammen kan vi gjøre Harstad mer demensvennlig.

Les også: -Det krever ikke stort, men innsatsen er verdt...