Forslag til detaljregulering for UNN Kaarbøjordet – St. Olavsgate var ute til nytt offentlig ettersyn i perioden 21.08.2021 – 02.10.2021. I høringsperioden kom det inn en rekke merknader fra berørte naboer, gjenboere og sektormyndigheter. Merknadene som ble mottatt i nevnte høringsperiode vil bli behandlet i kommende merknads – og sluttbehandling av plansaken.

Planarbeidet har pågått over flere år og var første gang på offentlig ettersyn i 2019. Planen la i 2019 til rette for utbygging av to sykehusfløyer, med parkering for inntil 400 biler i tre parkeringsetasjer under sykehuset. Det ble i forbindelse med offentlig ettersyn i 2019, ikke mottatt merknader som omhandlet etablering av parkeringsetasjer under sykehuset. Planforslaget fra 2019 ble omarbeidet og lagt ut til nytt offentlig ettersyn i 2021. Planforslaget la nå til rette for utbygging av èn sykehusfløy, samt et kommunalt helsehus. Parkering under bakken var ved nytt offentlig ettersyn i 2021 tatt ut av planforslaget.

I forbindelse med prosjektering av det kommunale helsehuset innenfor planområdet er det sett at det er behov for å etablere parkeringsanlegg under bakken. Denne vurderingen er gjort med bakgrunn i at det er besluttet å lokalisere baser for hjemmetjeneste Nord, Sentrum og Kanebogen til det nye helsehuset. Dette vil medføre behov for ca. 50 parkeringsplasser til tjenestekjøretøyer til hjemmetjenesten.

På grunn av tomtestørrelsestørrelsen er det svært begrensede muligheter for overflateparkering på helsehusets egen tomt. Kapasiteten på nordøstsiden av helsehuset er ca. halvparten av hjemmetjenestens behov. Det er ikke plass til parkering av tjenestekjøretøyer på andre eiendommer i akseptabel nærhet.

Parkeringsanlegget under bakken skal dekke behovet for intern parkering til helsehuset, dvs. kommunale tjenestebiler tilknyttet helsehuset og hjemmetjenesten. Det er også vurdert at det kan være aktuelt at noen parkeringsplasser kan disponeres av UNN. En etablering av parkeringskjeller vil i tillegg til å gi parkeringsplass for tjenestekjøretøyer, også medføre at det ikke brukes tid på å fjerne snø og is fra kjøretøyene før utkjøring. Videre vil den kunne gi plass til innendørs sykkelparkering og slik sett legge til rette for økt bruk av sykkel som framkomstmiddel til og fra arbeidsplass. Det vil også bli plass til noe tekniske rom i etasjen.

I forbindelse med pågående prosjektering av helsehuset ser man også behov for en mindre justering av kulvert mellom helsehuset og eksisterende sykehus.

Følgende endringer foreslås i plandokumentene:

  • Planbeskrivelse kap. 6.7.1 er supplert med tekst vedrørende parkeringsetasje.
  • Plankart er supplert med ekstra vertikalnivå (o_SPA4) under helsehuset.
  • Planbestemmelsene 3.1.3 b og 3.2.9 a og b) er supplert.

I tillegg er bestemmelse 3.2.8 supplert med bestemmelse for o_SGG2 (kulvert mellom eksisterende sykehus og helsehus). Bestemmelsen var ved en inkurie avglemt da planforslaget ble lagt ut til offentlig ettersyn.

Det vises til vedlagte notat utarbeidet av Multiconsult, datert 28.01.2022 for beskrivelse av de foreslåtte endringene i planforslaget.

Redegjørelse for endringene og de reviderte plandokumentene sendes på begrenset høring til berørte naboer/gjenboere, sektormyndigheter og parter som har uttalt seg til planforslaget ved nytt offentlig ettersyn i 2021. Den begrensede høringen annonseres i Harstad Tidende 21.02.2022. I tillegg legges dokumentene ut i Rådhusets ekspedisjon, Harstad Bibliotek og på Harstad kommune sin hjemmeside.

Eventuelle merknader/innspill til høringen må være poststemplet eller innlevert til Harstad kommune, Areal- og byggesakstjenesten, 9479 Harstad eller sendt på e-post til postmottak@harstad.kommune.no senest 21.03.2022.