Bente Berg (t.v) er ny enhetsleder for samhandling og tildeling. Hege Signete Fredheim-Kildal er enhetsleder for aktivitet og hjemmetjeneste. Foto: Øivind Arvola

Nå blir tre avdelinger innen hjemmesykepleie til fire avdelinger. Praktisk bistand, brukerstyrt personlig assistanse og aktivitetstilbud samorganiseres i en egen avdeling og legges inn i samme enhet; aktivitet og hjemmesykepleie.

Tilpasser organisasjonen

Bakgrunnen for endringen er at oppgavene som hjemmetjenesten skal levere har økt kraftig i omfang og innhold, og det var på tide å endre kommunens organisering for å kunne levere best mulige tjenester på en god og effektiv måte. Hjemmesykepleien har gradvis erfart at tjenestene som skal leveres er mer komplekse, og det er et økt behov for helsehjelp knyttet til pasientene. Dette har skapt et behov for mer kompetanse og sterkere tverrfaglig innsats.  Pasientforløpene går nå raskere, og krever mer oppfølging.

Geografisk

Hjemmesykepleieavdelingene deles nå geografisk inn i avdelinger for Bergseng, Sentrum Nord, Sentrum Sør og Kanebogen. Mange av innbyggere som mottar tjenester i dag fra hjemmetjenesten, vil ikke bli direkte berørt av strukturendringen. De pasientene som blir berørt av grensejusteringer mellom avdelingene får muntlig og skriftlig informasjon fra tjenesten. For å sikre forutsigbarhet og minst mulig belastning for den enkelte pasient bytter også personale avdeling. Nyansatte har fått opplæring på de gamle avdelingene for å bli kjent med pasienter som flyttes.   

Samler tjenester

- Alle tjenestemottakere skal være trygge på at de kommer til å få samme tilbud som tidligere, sier Fredheim-Kildal. Hun er også glad for at Sama aktivitetssenter og Fredlyveien aktivitetssenter med deres tjenester og tilbud, og dagtilbudene for hjemmeboende eldre som er lokalisert på Bergsodden sykehjem og på Stangnes sykehjem nå er en del av avdeling for aktivitet, BPA og praktisk bistand.

Grunnlag for videre utvikling

- Vi gjennomfører endringen for å styrke kvaliteten på tjenesten og gi godt grunnlag for videre utvikling av tjenesten i takt med samfunnsutviklingen, sier Hege Signete Fredheim-Kildal, enhetsleder for aktivitet og hjemmetjenesten i Harstad kommune. 

Ny enhet for samhandling og tildeling

Kommunen har også nylig etablert en ny enhet for samhandling og tildeling. Her er Bente Berg ansatt som enhetsleder. Kreftkoordinator og hukommelsesteamet er nå en del av denne enheten, sammen med koordinering og tildeling.