Som en del av Harstad Bike Park i Blåbærhaugen ligger kommunens trafikkpark, en lærearena for små barn for at de skal lære seg å ferdes i trafikken innenfor trygge rammer. 

Den åpnes offisielt 4. september kl 12.30. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol står for den offisielle åpningen. 

I fortsettelsen av åpningen skal også Harstad cykleklubb åpne sitt klubbhus. Det skal også være en lokal markering av at Harstad Bike Park er kåret til årets idrettsanlegg. 

Trafikkparken inneholder ulike områder der barna får innsikt i hvordan man må vise hensyn i trafikken og lære seg å vise og ta hensyn til andres ferdsel, Inne i selve trafikkparken er det etablert et sitteamfi som et utvendig klasserom der man kan få instruksjoner og stille spørsmål. Det er en egen sykkelparkering pluss et element i form av en innebygd tunnel som gir en følelse når man sykler å ikke ha full oversikt. Det er lagt inn flere gangfelt og skilt som skal gjøre det lettere for barna å kjenne seg igjen i når de møter det virkelige trafikkbilde. 

Det er også lagt opp til en del uoversiktlige kryss som skal lære barna til å stoppe opp litt og se seg litt for før man sykler over eller ut i trafikkerte strekninger.

FAKTA 

Traseer som er opparbeidet i trafikkparken: 

  • 210 løpemeter sykkelvei i fire meters bredde 
  • 225 løpemeter gangvei fordelt på tre delstrekninger på 107, 75 og 43 løpemeter, samtlige med 1,5 meters bredde. 
  • 155 løpemeter grusveg fordelt på fire delstrekninger på 93, 24, 18 og 20 løpemeter med bredde henholdsvis 1,5, 1, 1,og 2 meters bredde. 
  • Parkeringsplass for sykler på cirka 130 kvadratmeter, samt flere trafikkskilt i trafikkparken.