Narvik jobber for å bli norsk søkerby og å få tildelt alpin-VM i 2025. Narvik har bred støtte i landsdelen for sitt kandidatur, og får nå også støtte fra Harstad kommune. Formannskapet besluttet enstemmig å bidra med 100.000 kroner til søknadsprosessen.

Støtter nabobyen

Ordfører Marianne Bremnes sier at Harstad vil med dette vise at kommunen støtter Narvik, og ønsker å bidra til at verdens største vintersportsarrangement etter OL kan bli en realitet i Narvik.

- Et slikt arrangement vil kunne gi store ringvirkninger innen reiseliv og bidra til å bygge opp verdifull arrangementskompetanse i regionen og landsdelen.

- Harstad er den største byen i regionen og vil med sin nærhet til Narvik kunne få store ringvirkninger av et alpin-VM.

Akekonkurranse

2. og 3. mars markerer Narvik at søknaden er levert, og i den forbindelse så utfordrer formannskapet i Harstad med ordføreren i spissen formannskapet i Narvik til en uhøytidelig akekonkurranse.

- Narvik skal feire at søknaden er levert, og det vil vi være med på. Jeg skal innrømme at jeg ikke er spesielt god på ski. Men ake er noe alle kan, så da utfordrer jeg formannskapet i Narvik til en vennskapelig duell, sier ordføreren, og smiler bredt.