Harstad kommune har etablert en tømmestasjon i Medkila for bobiler og campingvogner. Grå- og svartvann kan tømmes rett ned i slusen som er anlagt i bakken.  Her sjekker avdelingsingeniørene Aleksander Dyring Hansen og Kasander Hanssen at alt er klart for bruk. Foto: Øivind Arvola

Tømmestasjonen er lett tilgjengelig ved avkjørsel fra riksveg 83 til Nordmarka i Medkila og er tilrettelagt for enkel gjennomkjøring for større kjøretøy.

Vellykket testfase

Tømmestasjonen har hatt en vellykket fase med testdrift gjennom vinteren. Det nærmer seg vårslipp med ny campingsesong, og Harstad kommune kan med dette tilby tømming av sanitærvann for innbyggere og tilreisende.

Miljøvennlig

Det er installert en automatisk tømmestasjon av typen CamperClean, både for toalettkassetter og for tømming fra intern fast tank. Dette gir en hygienisk og enkel håndtering som er åpen hele året. CamperClean-automatene er miljøvennlige. For hver tømming forbrukes bare halvparten så mye vann som ved manuell tømming, og sanitærvæsken som tilsettes er et mikrobiologisk middel uten farlige kjemikalier. Installasjonen er svært renslig, og vi håper Harstads innbyggere og tilreisende vil sette stor pris på tilbudet.

Slik gjør du med kassetten

Harstad kommune har etablert en tømmestasjon i Medkila for bobiler og campingvogner. Her sjekker avdelingsingeniørene Aleksander Dyring Hansen (t.h) og Kasander Hanssen at alt er klart for bruk. Foto: Øivind Arvola

 

Tømmeautomaten er enkel i bruk og er godt forklart på automaten. Du velger først type kassett du har, vri spjeldet på kassetten til siden og sett kassetten inn i automaten når døra går opp. Etter tømming og skylling går døra opp og du kan ta kassetten ut. Nå er den fylt med litt vann og sanitærvæske. Husk å stenge spjeldet på kassetten før du setter den på plass i bobilen/campingvognen. 

Statens vegvesen og flere campingplasser har installert disse produktene, via denne kartløsningen finner du eksisterende installasjoner https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17WS7JJuQmwy3NM7VhoLcj5UDRI3qwnPP&ll=60.78612607283705%2C16.217326700000058&z=6.

Slik gjør du med spillvann

Grå- og svartvann kan tømmes rett ned i slusen som er anlagt i bakken.  Foto: Øivind Arvola

Flere og flere bobiler har nå faste tanker som må tømmes i en brønn, enten bare gråvann eller både grå- og svartvann. Dette kan man gjøre ved anlegget i Medkila. 

Gjesten kjører da frem til brønnen. CamperClean-stasjonen registrerer bobilen og starter en forspyling av brønnen. Gjesten åpner avløpsventilen og tømmer tanken. Når tanken tømmes, kan gjesten tømme kassetten i stasjonen hvis ønskelig. Når gjestene har tømt ferdig, kjører de videre til vannstolpen hvis det er behov for å fylle ferskvannstanken. CamperClean- stasjonen registrerer at bobilen kjører, og starter automatisk rengjøringen av brønnen.