Kjære alle sammen!

Det nærmer seg nok en gang årets siste høytid, og for min del gleder jeg meg veldig. For meg er adventstiden den beste tiden i året, med forventninger og planlegging, samtidig som man hele tiden lengter og søker etter den magiske julestemningen.

Jeg har faste ritualer som må gjøres før jul. Julegavene må være ferdig i god tid ( mange skal sendes), jeg må bake vørterbrød, jeg må høre Bugge Wesseltofts plate «It’s snowing on my piano», og så må jeg se «Love Actually» sammen med datteren min.

DA kan jula komme. Vel, et par andre ting må selvsagt gjøres, men disse tingene er med på å sette den rette julestemningen hos meg.

Så vet jeg at andre har andre assosiasjoner med jula. Mange forbinder jula med vonde opplevelser og gruer seg til denne høytiden. Noen har kanskje mistet noen akkurat i jula, andre har en oppvekst med fyll og brutal virkelighet i minne, noe som gjør at jula ikke er noe man husker med glede. Og noen har kanskje et tøft liv i dag, noe som gjør juletiden ekstra vanskelig.

En varm tanke til dere alle, men særlig tenker jeg på barna som ikke har det godt i denne tiden. Jeg håper disse får glimt av lys oppi alt det mørke i jula, og at det finnes voksne rundt dem som også ser hva de strever med.

2017 har vært barn og unges år i Harstad. Vi har nye barnehager, og vi har bestemt at det skal bli flere pedagoger i barnehagene, 50 % av de ansatte skal være barnehagelærere i våre barnehager i løpet av fire år. Det er et stort og hårete mål som vi skal klare fint. Nå kommer det også en lærernorm i skolen som vi skal følge opp godt.

Et svært viktig tiltak som har kommet ordentlig i gang i 2017 er BUK, Barn- og Unges Kommunestyre. Nå har barn og unge fått en god og tydelig stemme ut og opp mot oss politikere, og nå begynner det virkelig å svinge av BUK, som setter krav til og forventer å bli hørt av oss voksne politikere. Nyvalgt BUK-leder er Ole Martin Nygaard som går i 9.klasse på Kila ungdomsskole. Han har også allerede vært i kommunestyret og tatt ordet med klare og tydelige beskjeder til oss. En god representant for de unge i Harstad, slik også resten av BUK er.

BUK har også vært tydelige på at det må på plass mere lekeplasser i sentrum, noe vi tar på alvor når vi nå planlegger sentrum for fullt. BUKs stemme skal høres.

Og sentrumsarbeidet kommer til å prege 2018. Det skal bli «sentrumsåret». Et godt og trivelig sentrum vil ikke bare være bra for Harstads befolkning, men Harstad skal være et godt regionsenter, så dette vil også være bra for hele regionen.

Så vær forberedt på mye graving i sentrum etter hvert. Dere får bare ha i tankene at det graves for at det skal bli så mye bedre etterpå.

Men inntil da; GOD JUL!

Hilsen
Marianne Bremnes
Ordfører, Harstad kommune