INFORMASJON FRA BERGSENG SFO

2016 – 2017

TIL FORESATTE

 

Dette er et lite informasjonshefte med praktiske opplysninger om skolefritidsordningen sitt dagligliv og tradisjoner. Vi oppfordrer dere å lese dette og setter dere inn i opplysninger og regler som gjelder på SFO. Hvis det skulle være noe dere lurer på, så bare ta kontakt. Dere er selvfølgelig alltid velkommen på besøk for å se hvordan barna har det!

KONTAKT OSS:

 

SFO BASE                 770 27 847

SFO Mobil                 915 74 086

SFO Leder e-post:      Morten.rekstad@oppvekst.harstad.kommune.no

 

SKOLEFRITIDSORDNINGEN

 

Skolefritidsordningen skal gi elevene et trygt og variert aktivitetstilbud før og etter ordinær undervisning.

 

Skolefritidsordningen (SFO) er et frivillig tilbud for barn fra 1. til 4. klasse, før og etter den obligatoriske undervisningen. Barn fra 5. til 7. klasse kan også søke om utvidet SFO-tilbud ved spesielle behov. Vi på SFO legger stor vekt på at barna skal få leke, gjøre ulike aktiviteter, få sosial læring, tilsyn og omsorg ut fra hvert enkelt barns behov og ståsted.

Ved Bergseng skolefritidsordning er det i år ca. 90 barn. SFO har egne lokaler i gymsalbygget.

 

PRISER OG PLASSALTERNATIV

Det inngås en skriftlig avtale med en måneds oppsigelse eller endring fra den første i hver måned. Betalingen kreves inn av kemnerenheten og er pr 1. januar 2016:

Hel plass                     Kr. 2454,- pr. mnd

Dagplass                     Kr. 278,- pr. dag

Deltidsplass                Kr. 1349,- pr. mnd

Deltidsplass gir inntil 10 timer pr. uke. Avtalen kan endres med 1 mnd. varsel fra den første i hver mnd. Skoleåret regnes f.o.m. 22. august og t.o.m. 21. Juni.

 

Barn på dagplass som har behov for SFO-plass før skolestart og etter skoleslutt kan kjøpe dette til følgende satser:

Dagsats i skolefrie perioder   Kr. 350,- pr. dag

Ukesats i skolefrie perioder   Kr. 876,- pr. uke

 

Det gis 30 % søskenmoderasjon (ikke av dagplass)

 

PÅMELDING OG OPPSIGELSE

Barna som skal benytte seg av SFO-tilbudet må levere ny påmelding for hvert skoleår. Påmelding skal skje på eget skjema. For å være sikret plass i fritidsordningen må man søke innen fristen som er 1.april.

Foresatte kan si opp SFO-plassen for sine barn, men kan søke på nytt i løpet av skoleåret. Man kan også bytte sin heltidsplass og gå over til deltidsplass eller enkeltdager.

Hvis man skulle ønske å si opp plassen i SFO, må dette skje før den første i hver måned. Det er en måneds oppsigelsestid på SFO-plassen. Det er ikke mulig å si opp SFO-plassen etter 1. mai.

Det kan søkes om friplass ved SFO. Friplass tildeles etter søknad. Søknaden blir vurdert ut fra barnets behov samt foresattes betalingsevne.

Innbetalingsblankett sendes foresattes privatadresse. Dersom man ikke har mottatt innbetalingsblankett innen 1 – en måned – etter at barnet begynte i SFO, må det gis melding om dette. Dersom innbetaling ikke skjer innen fristen, kan det medføre oppsigelse av plassen.

Er barnet for sent hentet blir det ført på et registreringsskjema som foresatte må skrive under på. Det sendes faktura på kr 250,- til foreldrene.

ÅPNINGSTIDER

Vi åpner kl 07.30 og stenger kl 16.30. Vi har åpent på skolens fridager. Onsdag før skjærtorsdag og lille julaften stenger SFO kl 12.00. SFO er i tillegg stengt 5 planleggingsdager i året. Planleggingsdagene skoleåret 2016/2017 er 16., 17., 18. og 19. august. Den femte og siste planleggingsdagen er 21. juni (siste skoledag).

 

Bergseng SFO er åpen 11 måneder i året, sommerferien 2017 ved Bergseng SFO er uke 28-29-30-31 (fra mandag 10. juli til og med fredag 4. august). SFO åpner mandag 7. august 2016.

 

Sommeren 2010 til og med sommeren 2016 hadde Kanebogen SFO sommeråpent. Informasjon om sommeråpent SFO kommer på kommunenes hjemmeside.

 

MÅLTIDER PÅ SFO

 

- Matpakkefrokost (for de som ikke spiser hjemme) om morgenen, fra 07.30 – 08.00.

- Matpakkemåltid ved oppstart av SFO på ettermiddagen.

 

På langdager spiser vi matpakkemåltid ca kl 10.30 og kl 13.30. Enkelte dager vil vi lage mat, bake, grille eller bare ha frukt og grønt.

Det er mulig å bestille melk på SFO (samme skjema som skolemelka bestilles på).

Barna må ha med egen drikkeflaske.

Ved behov må de ha med bestikk, hvis de har smørepålegg på maten, yoghurt osv.

 

FREMMØTEPROTOKOLL

Barna blir krysset inn når de kommer og krysset ut når de drar hjem, og det er derfor viktig at foresatte gir beskjed til bokvakten på SFO at de henter barnet. Bokvakten sitter i gangen i gymsalbygget. Gi SFO beskjed via kontaktbok eller mobilskole om barnet ikke kommer på SFO, om noen andre skal hente barnet og lignende. SFO-personalet følger vanlige rutiner med mindre de har skriftlig eller muntlig beskjed fra foresatte. Man kan ikke ringe og få sendt barnet f.eks. ned til bussholdeplassen eller hjem. På faste avtaler om at barnet skal gå forholder vi oss til halve timer.

 

KONTAKTBOK, MELDEMAPPE OG MOBILSKOLE

Når barnet starter i SFO vil han/ hun få en kontaktbok. Denne boken fungerer som et bindeledd mellom dere som foresatte og SFO. Den skal være med barnet til SFO hver dag og sendes hjem etter SFO. Fremst i boken er det informasjon vi trenger som vi ønsker at dere fyller ut (hvem har rett til å hente barnet, telefonnummer vi må ha hvis vi har behov for å få tak i dere o.l.)

 

MÅNEDSPLAN / UKESPLAN

Det vil ut over høsten bli laget en månedsplan hver fjerde uke der det er oversikt over aktiviteter, info o.l. Denne vil bli sendt på mail eller lagt i sekken. Den blir også hengt opp på infotavla i gangen på SFO. Det er viktig at dere følger med på denne planen og ser om det er noe som skal sjekkes, innleveres, stengte dager o.l.

 

LANGDAGER

De dagene som er ferie og fridager for skolen kalles i SFO for langdager. I forkant av langdagene sender SFO ut et påmeldingsskjema. SFO ber om at foresatte tar seg tid til å gi SFO tilbakemelding på om barna kommer eller ikke disse dagene! Dette er for at SFO skal kunne planlegge bemanning og aktiviteter ut i fra antall barn som kommer til SFO disse dagene. På langdagene må barna møte opp innen kl 10.00. Langdagene er markert i skoleruten.

 

 

VEDTEKTER

Harstad kommune har kommunale vedtekter som gjelder for alle skolefritidsordninger i Harstad og disse finnes på kommunen sin hjemmeside (www.harstad.kommune.no).

 

DAGLIGLIVET

Dagliglivet på SFO er preget av fri lek ute og inne. I løpet av året har vi prosjekter, arrangement og aktiviteter tilrettelagt av voksne. Barna velger selv om de vil være med på prosjekter, arrangement og aktiviteter.

 

OM MORGENEN

Alle møter i gymsalbygget og blir der frem til skolen begynner. Vi legger opp til en myk start med rolige aktiviteter. De som ikke har spist frokost hjemme kan ha med en frokostmatpakke og spise når de kommer på SFO, frokosttid kl. 07.30 – 08.00. De ansatte som er på SFO om morgenen vil være inne på gymsalbygget med de barna som skal spise. Inspeksjonsrunden på skolens område starter 08:20.

 

OM ETTERMIDDAGEN

Etter endt skoledag nytes matpakkemåltid på klasserommet i lag med en voksen før barna går sammen til SFO. Når barna kommer til SFO etter måltidet starter vi med registrering, og tilrettelegging for aktiviteter. Vi vurderer været og andre forhold med tanke på utelek (som for eksempel om et trinn har hatt utedag i forkant). Barna velger ofte selv hva de ønsker å gjøre på SFO. Det kan for eksempel være tegning, ballspill, maling, perling, veving, hoppetau, spill, puslespill, lesing, jovo, inter star, leke butikk, fotball og gymsal. I løpet av året vil det også være aktiviteter ledet av voksne, hvor barnet selv kan velge om det ønsker å delta.

 

Aktivitetsoversikt årsbasis

  • August: Tilvenning av nye barn. Mye utelek.

  • September og oktober: Vi er mye ute denne perioden også.  Oppstart av faste aktiviteter.

  • November og desember: De faste aktivitetene fortsetter samtidig som vi begynner med

    juleverksted. 

  • Januar og februar: Faste aktiviteter. I tillegg er det tid for solfest og karneval i februar. Ski, skøyter og aking.

  • Mars og april: Solen er kommet tilbake og utelek blir hovedaktivitet. Påskeaktiviteter og påskeverksted vil også prege disse månedene. De organiserte aktivitetene faller for det meste bort til fordel for utelek.

  • Mai og juni: 17. mai står for tur, vi tegner flagg og lager pynt. Avslutning av skoleåret.

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

GARDEROBER

Alle trinn har samme garderobe på skole og SFO. Skifteklærne skal ligge på skolen.

 

KLÆR OG SKO

Alle må ha innesko da det ofte er våt og kaldt i garderobene. Alle må ha skifteklær. Det bør være alt fra truser, sokker, strømpebukser til bukse og genser. I tillegg må barna ha regnklær og egnede klær til utebruk vinterstid.

Vi minner om at foresatte må skifte ut skitne/våte klær og at det alltid er skifteklær på plassen til barna. Bestillingsark for navne-/merkelapper til tøy kan fås på SFO.

 

            NB! Sekken, sko, støvler og alle klærne må være merket med barnets navn! NB!

 

BILER OG TRAFIKKSIKKERHET

Det er ikke tillatt å kjøre opp på skolens parkeringsplass eller skoleplass mellom kl 07.30 og kl 16.30 alle virkedager. Foreldre som henter og bringer barna med bil bes bruke droppsonen i Svanehalsen, evnt. Parkeringen nedenfor fotballbanen.

 

LEVERING OG HENTING

Av hensyn til blant annet barnas sikkerhet og trygghet ønsker vi at foresatte henter barna på SFO.

Man kan ikke ringe og få sendt barnet f.eks. ned til bussholdeplassen eller hjem. På faste avtaler om at barnet skal gå forholder vi oss til halve timer.

 

FORESATTESAMARBEID

 

Vi ønsker oss et godt og åpent samarbeid med foresatte. Det er viktig at foresatte og personalet orienterer hverandre om hvordan barna trives i SFO. Det er godt å kunne snakke sammen om barnets utvikling og eventuelle endringer i atferd, og vi oppfordrer alle foresatte til å ta kontakt om det skulle være spørsmål eller bare behov for generell informasjon om barnet eller SFO. Leder på SFO vil være tilstede på første foreldremøte i 1. klasse.

 

ANSATTE PÅ SFO

Morten K. Rekstad     SFO-leder

Egil Kallset

Ingeborg Bergum

Martine Husand

Oddrun Olsen

Ragnhild Johnsen

Rune Schultz

Sandra Olsen

Silje Sogge

Tonje Dahl

Vigdis Berg Bertheussen

Heidi Storrønning

Gro S. Andreassen

 

Hva kan du forvente av oss på SFO?

 

- Førsteklassingene får nok tid til å etablere trygghet gjennom spesielle tiltak den første tiden.

- Barnet ditt skal få trøst og omsorg når det trenger det.

- Barnet ditt blir sett når det opplever isolasjon og «vennetørke»

- SFO-ansatte ringer deg eller tar kontakt hvis de er bekymret for noe knyttet til ditt barn.

- SFO-ansatte som møter deg med et blikk eller et nikk og viser at de ser deg når du er innom.

- SFO-ansatte som er imøtekommende ovenfor barnet og viser barnet respekt.

- SFO-ansatte viser deg respekt og godtar dine løsninger knyttet til oppdragelse av ditt barn, som du kjenner best.

- SFO sørger for at du får skriftlig informasjon om planlagte aktiviteter.

 

Med ønske om et godt SFO-år

Hilsen Bergseng SFO